Un bărbat a mărturisit, înainte de-a se sinucide, că este „Ciupitul”, criminalul în serie care a terorizat Parisul în urmă cu 35 de ani

De zeci de ani, crimele unui ucigaș în serie rămas neprins i-au pus în dificultate pe polițiștii din Paris. Dar acum, un fost ofițer de poliție militară a mărturisit că este omul cunoscut sub numele de Le Grêlé – „Ciupitul” – înainte de a muri, relatează BBC.

Bărbatul, care s-a sinucis, a lăsat un bilet în care spunea că el este ucigașul ale cărui crime au șocat Parisul în anii 1980 și 1990. Presa franceză l-a identificat sub numele de François V.

Bărbatul este suspectat că se află în spatele mai multor crime și violuri.

Testele ADN urmează să confirme dacă bărbatul este într-adevăr Le Grêlé, dar mărturisirea lui ar putea marca finalul unuia dintre cele mai notorii cazuri nerezolvate din Franța.

Criminalul a primit porecla „Ciupitul” din cauza feței sale marcate de acnee.

Printre crimele care i-au fost atribuite s-a numărat asasinarea lui Cécile Bloch, o fetiță în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la școala din orașul Fontainebleau, în 1986.

Trupul ei a fost găsit mai târziu în subsolul clădirii în care locuia, iar cazul a șocat întreaga țară.

Fratele vitreg al lui Cécile a trecut pe lângă un bărbat în lift în dimineața crimei și a ajutat poliția să schițeze chipul suspectului.

Dovezile ADN l-au legat pe ucigaș de alte crime și violuri. Deși crimele datează de zeci de ani, s-au înregistrat progrese în acest caz abia recent.

Potrivit presei franceze, François V a fost chemat la interogatoriu în legătură cu cazul și pentru a da o probă de ADN, dar nu s-a prezentat. Cadavrul său a fost găsit miercuri într-un apartament într-o stațiune de pe litoral, în apropiere de orașul Montpellier.

Deși poliția a confirmat puține detalii, ziarul Le Parisien a relattat că François V era un fost polițist milittar în vârstă de 59 de ani.

În ultimul său mesaj, el a spus că „nu se simțea bine” în momentul crimelor, potrivit Le Parisien.

Fratele vitreg al Cécilei Bloch a vorbit anterior despre cum l-a bântuit cazul.

„Reușesc să trăiesc, dar trăiesc cu un mare sentiment de nedreptate, ireparabil”, a declarat el pentru ziarul Sud Ouest în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here