Un bătrân din Iași şi-a petrecut Crăciunul la UPU după ce familia nu a mai vrut să îl primească acasă

Povestea unui bâtrân de 83 de ani care și-a petrecut Crăciunul pe o targă de la Unitatea de Primire Urgențe din Iași, pentru că familia a refuzat să îl ia acasă după externare, a fost făcută publică de medicii care l-au îngrijit.

Bătrânul şi-a petrecut Crăciunul la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce familia a refuzat să îl primească acasă, au informat, luni, reprezentanţii UPU-SMURD Iaşi.

Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi„, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ea susţine că unităţile medicale se confruntă de mai multe ori pe an cu situaţii în care pacienţii sunt abandonaţi de familie în spital.

Nu este un caz singular. Se întâmplă de câteva ori pe an ca familia să refuze să primească pacienţii acasă. Situaţiile sunt mai frecvente iarna, dar se întâmplă şi vara. Sunt copii care refuză să aibă grijă de părinţi şi îi lasă în grija statului„, a precizat Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, bătrânului a fost căsătorit de trei ori şi are copii din fiecare căsătorie, dar niciunul dintre aceştia nu doreşte să-i acorde sprijin şi asistenţă tatălui lor.

Pentru a găsi un loc bătrânului rămas în UPU, spitalul a făcut numeroase demersuri, atât telefonice cât şi în scris, către Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia Municipiului Iaşi, Spital Paşcani – Secţia de Îngrijiri Paleative, precum şi către alte unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here