Un consilier PNL a trădat alianța cu USR-PLUS la Craiova și a trecut în tabăra PSD

Consilierul local PNL Craiova, Dan Diaconu, a trecut de partea social-democraților și a PER în timpul ședinței de miercuri a CL Craiova, după ce supleanții au depus jurământul, scrie Ziarul de Craiova. În acest fel, Diaconu a ajutat-o pe Lia Olguța Vasilescu, contribuind la alegerea a doi viceprimari PSD.

Înainte de votul pentru alegerea președintelui de ședință, Dan Diaconu s-a ridicat de lângă colegii săi din alianță și a trecut lângă cei de la PSD și PER, răsturnând situația în favoarea acestora.

Alianța PNL-USR-PLUS a rămas, astfel, în minoritate, acum mandatele fiind de 13 la 14.

Imediat după vot, în care președinte a fost ales Lucian Dindirică, de la PSD, alianța a ieșit din sală, întorcându-se, însă, după câteva minute.

La scurt timp, Lia Olguta Vasilescu, a postat pe Facebook o fotografie in care se imbratiseaza cu consilierul PNL Dan Diaconu, cel care a votat alaturi de PSD pentru alegerea a doi viceprimari PSD. Vasilescu sustine ca tradatorul nu a cerut nimic „pentru el”.

„Astazi Consiliul Local Craiova a ales viceprimarii: Rela Filip si Dana Barbu. Bania va fi singurul oras din Romania cu un executiv format exclusiv din femei. Cum va arata? Va veti convinge in urmatorii patru ani ca ceea ce am promis devine realitate.

(…) Multumim domnului Dan Diaconu care a inteles sa faca politica pentru craioveni si nu pentru vreun partid politic, dupa ce, in ultimele saptamani, am inteles toti ca se urmareste impiedicarea primarului de a-si pune in aplicare proiectele promise! Cineva care nu cere nimic pentru el, ci isi doreste doar o atmosfera de lucru, in folosul craiovenilor, este un OM care merita tot respectul nostru!”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat miercuri ca Dan Diaconu, consilierul PNL care a votat alaturi de PSD la Craiova, va fi exclus din partid.

„La ora 16.00 consilierul municipal de la Craiova care a votat alaturi de PSD va fi exclus din partid. Gata cu joaca. Tradatorii nu au ce cauta in PNL. Urmeaza o perioada critica, nu mai merge cu jumatati de masura. Cine joaca cu PSD, dispare din PNL”, a anuntat Rares Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here