Un costum cu motoare cu reacție le permite salvatorilor montani să intervină mult mai repede

Paramedicii din regiunea accidentată și îndepărtată Lake District (Țara Lacurilor) au testat un costum cu motoare cu reacție care îi ajută să ajungă la oameni aflați în pericol într-o fracțiune din timpul care le-ar lua să meargă cu mașina sau pe jos, potrivit Reuters.

În scene care amintesc de un film cu James Bond, pilotul de testare și inventatorul costumului, Richard Browning, planează și se mișcă la câțiva metri deasupra terenului accidentat cu ajutorul unor mici motoare cu reacție montate pe brațe și spate.

Cine știe ce ne rezervă viitorul, însă ăsta este startul și suntem foarte mândri”, a spus Browning.

Dezvoltată de compania Gravity Industries din Marea Britanie, tehnologia reduce în mod semnificativ timpul de răspuns pe teren denivelat, cu potențial de a salva vieți.

Potențialul este uriaș”, a spus paramedicul de pe elicopter, Andy Mawson. “Primul zbor în Cumbria cu un costum cu motoare cu reacție care va salva vieți și va ușura suferința – un moment incredibil. Este absolut uluitor cât de rapid vom putea să fim alături de cineva care are nevoie de noi”, a mai spus aceasta.

Într-un test de simulare, o fetiță de 10 ani a căzut de pe stânci și s-a rănit grav la picior.

După ce a primit coordonatele accidentului, Browning, îmbrăcat ca un paramedic cu costum cu reacție, a pornit deasupra dealurilor stâncoase și a putut ajunge la fetiță în doar 90 de secunde.

Paramedicul a putut să-i evalueze rănile și să-i acorde tratamentul la fața locului.

Ar fi durat 25 de minute pentru ca echipele de intervenție să meargă pe jos pe același tip de teren, spune compania.

Costumul are o viteză record de 51 de km/h și poate ajunge la o altitudine maximă de 3.658 de metri.

Lake District din nordul Angliei este o zonă populară pentru drumeții începători, în ciuda terenului greu și a vremii schimbătoare.

Potrivit Asociației de Căutare și Salvare Montană din Lake District, 584 de incidente au necesitat intervenții de urgență în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here