Fosta glorie a fotbalului românesc, Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.

“Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se menţionează pe site-ul FRF.

Un mesaj de cobdoleanţe a postat şi FC Argeş, în social media: “Viorel Turcu (1960-2020) Odihnească-se în pace! Născut în comuna Slobozia din judeţul Argeş, a început fotbalul la FC Argeş. Debutul s-a petrecut la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. În cele 6 sezoane petrecute la FC Argeş, „Sultanul” a câştigat un titlu, a marcat 10 goluri în 86 de meciuri şi a oferit o mulţime de pase de gol. În 1982, atacantul lui FC Argeş a jucat în şapte meciuri pentru România – inclusiv, în amicalul cu Argentina lui Maradona de la Rosario – şi a înscris un gol într-o victorie cu Japonia. A mai jucat în carieră la echipe ca Dinamo, Steaua sau UTA. Un om care a iubit enorm ehipa din Trivale şi ne-a demonstrat-o până în ultima clipă. În ultimele sale comentarii de pe Facebook, ieri, acesta şi-a exprimat supărarea prin care trece vizavi de eliminarea ruşinoasă din Cupa României de ieri. Te vom iubi mereu, Sultane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here