Un europarlamentar ungar a demisionat din Parlamentul European, după ce a participat la o orgie sexuală în Bruxelles

Europarlamentarul care a participat la o orgie sexuală cu 25 de persoane din Bruxelles, care a fost întreruptă de poliție duminică, este eurodeputatul ungar József Szájer, membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, și al PPE (centru-dreapta). Szájer și-a anunțat duminică demisia și retragerea din viața politică, invocând motive personale.

Potrivit Euronews, acesta a anunțat duminică că demisionează din Parlamentul European și se retrage din politică „din motive personale”. Marți, însă, József Szájer a recunoscut că a fost unul dintre participanții la o orgie sexuală organizată într-un bar din centrul capitalei belgiene.

Într-o declarație pentru presa ungară citată de Euronews, acesta a precizat că le-a spus polițiștilor că este europarlamentar deoarece nu avea un acto de identitate asupra sa.

„Nu am consumat droguri, am propus poliției să mi se facă imediat un test, dar nu nu a fost cazul. Poliția a afirmat că a fost găsită o pastilă de ecstasy. Nu era a mea, nu știu cine a adus-o și cum. Am dat poliției o declarație legată de acest lucru.

Regret că am încălcat regulile de carantină, a fost iresponsabil din partea mea, îmi voi asuma sancțiunile”, a afirmat acesta.

Politicianul ungar a fost unul dintre autorii controversatei constituții ungare din 2010. Aceasta a fost criticată de activiștii pentru drepturile omului, care au arătat că ar crea un mediu ostil pentru comunitatea LGBT+.

Potrivit dhnet.be, pe lângă eurodeputatul ungar alte două persoane, identificate drept D. O., născut în 1977 și P. B., născut în 1987, au invocat imunitatea diplomatică.

Această plecare din Parlamentul European, care devine efectivă în 31 decembrie, nu este legată de conflictul dintre premierul Viktor Orban și Uniunea Europeană în chestiunea statului de drept, a afirmat Szajer, după ce unii analiști speculau pe marginea acestui subiect pe rețelele sociale.

Szajer este deputat european din 2004.

„Demisia nu are nicio legătură cu actuala dezbatere politică la nivel european. În această dezbatere, aprob și susțin deplin poziția guvernului ungar”, a declarat eurodeputatul de 59 de ani, într-un comunicat.

Acesta spune că a luat decizia „după o lungă perioadă de gândire” și a invocat „povara grea” a participării „zilnice la lupta politică”.

„Mai degrabă decât politica zilnică, am intenția să-mi continui viața publică și munca începută în timpul schimbării regimului într-un registru intelectual pe termen mai lung”, a explicat el fără alte precizări.

*Orgie sexuală în centrul Bruxellesului cu 25 de persoane

Circa 25 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus după ce au participat la o orgie sexuală organizată vineri seara în centrul Bruxellesului și la care au fost prezenți inclusiv un europarlamentar și diplomați, scrie Le Soir.

Parchetul nu a dorit să comenteze aspecte legate de circumstanțele petrecerii sau de persoanele prezente.

Poliția a pătruns vineri seara într-un local situat deasupra unui bar, pe rue des Pierres, unde participanții consumau alcool și stupefiante, potrivit DH.

În momentul intervenției poliției, mai multe persoane erau dezbrăcate, arată DH, iar una dintre ele a încercat să fugă pe o cornișă, dar s-a rănit și a fost prins de o patrulă venită ca întăriri. DH precizează că persoana care a încercat să fugă era un deputat european dintr-o altă țară. Acesta a invocat imunitatea parlamentară ceea ce a antrenat intervenția, în plină noapte, a ministrului belgian al Afacerilor Externe. Cu toate acestea, imunitatea diplomatică nu poate fi invocată în caz de flagrant delict.

Toate persoanele prezente au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor sanitare și eliberate ulterior.

Parlamentul European a afirmat că nu are nicio confirmare legată de informațiile privitoare la participarea unui eurodeputat.
Publicația brusselstimes.com afirmă că majoritatea celor 25 de participanți erau bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here