Un medicament milenar reduce riscul de COVID: noile descoperiri susțin un studiu preliminar israelian

Tratamentul cu aspirină a redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu 44%. Internările în ATI au fost mai mici cu 43%, iar o mortalitate generală în spital a înregistrat o scădere de 47%, informează The Jerusalem Post.

Aspirina fără prescripție medicală ar putea proteja plămânii pacienților cu COVID-19 și minimiza nevoia de ventilație mecanică, spun cercetătorii de la Universitatea George Washington.
Echipa a investigat peste 400 de pacienți cu COVID din spitale din Statele Unite care iau aspirină fără legătură cu COVID și a constatat că tratamentul a redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu 44%. Internările în UCI au fost mai mici cu 43%, iar o mortalitate generală în spital a înregistrat o scădere de 47%.
Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am știut că aspirina – utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord – ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19”, a spus dr. Jonathan Chow din echipa de studiu. Cercetarile noastre au descoperit o asociere între aspirina în doza mică si severitatea scazută a COVID-19 și deces.
În martie 2021, cercetările israeliene au obținut rezultate similare într-un proces preliminar la Centrul Medical Barzilai. În plus față de efectul său asupra cheagurilor de sânge, aceștia au descoperit că aspirina avea beneficii imunologice și că grupul care ia aspirină era cu 29% mai puțin probabil să se infecteze cu virusul.
Aspirina este ieftină, ușor accesibilă și milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sănătate, a spus Chow. „Găsirea acestei asociații este un câștig uriaș pentru cei care doresc să reducă riscul unuia dintre cele mai devastatoare efecte ale COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here