Un plic cu o pudră suspectă, descoperit la etajul al 13-lea al Comisiei Europene, unde lucrează Ursula von der Leyen

Un plic cu un praf suspect a fost descoperit vineri în sediul Comisiei Europene, la Bruxelles, la etajul la care lucrează preşedinta CE Ursula von der Leyen, anunţă pompierii, clădirea a fost evacuată în vederea evitării oricărui risc, iar pudra era analizată, relatează AFP, citată de News.ro.

Această descoperire a condus la evacuarea unei părţi a Clădirii Berlaymont vineri la prânz şi la o importantă desfăşurare de vehicule de salvare, a constatat AFP.

Serviciile CE au dat rapid asigurări.

”Etajul al 13-lea (unde lucrează şefa germană a Comisiei) a fost evacuat, însă toată lumea este bine”, a declarat presei un purtător de cuvâînt al Comisiei, Eric Mamer.

Pudra suspectă urma să fie analizată de către Protecţia Civilă. Un detaşament din cadrul acesteia s-a dus la faţa locului, au anunţat salvatori.

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, Walter Derieuw, a declarat AFP că ”un membru al personalului (CE) care a manipulat plicul a fost plasat în izolare”, în aşteptarea rezultatului acestei analize.

Însă persoana respectivă nu prezenta ”niciun simptom medical”, a subliniat el.

Acest incident a avut loc în timp ce peste drum de Berlaymont, în sediul Consiliului European, avea loc o reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei pe tema crizei energetice cauzate de Războiul rus din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here