Un procuror și trei polițiști, puși sub acuzare în cazul Caracal

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a început marți urmărirea penală pe numele procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Procurorul Popescu este cel care a coordonat descinderea de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, în noaptea de 25 spre 26 iulie.

El este vizat de procurorii SIIJ pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de intervenţie în cazul Alexandrei Măceşanu, când procurorul și polițiștii au stat trei ore în fața casei suspectului Dincă înainte să intre pentru percheziții.

Procurorul din Caracal, care a permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă doar la ora 6 dimineaţă, a fost marţi la SIIJ, unde i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia.

Un procuror și trei polițiști, puși sub acuzare din cauza modului în care s-a intervenit în cazul Alexandrei Măceșanu

Tot în cazul intervenției autorităților din aceea seară au fost puși sub acuzare și trei polițiști. Este vorba de Violeta Mirea, care era în iulie șefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, care are arondate mai multe localităţi, printre care şi comuna Dobrosloveni, unde locuieşte familia Alexandrei Măceşanu. Ea a fost pentru abuz în serviciu. Ea s-a pensionat luna trecută

A mai fost puși sub acuzare Vasile Marian, agent șef principal la postul de Poliție din Dobrosloveni. El este primul polițist care a stat de vorbă cu Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, care a mers pe 24 iulie 2019, la ora 20.30, să reclame dispariția fiicei lui. Agentul i-a spus să se întoarcă acasă și să revină a doua zi, în cazul în care fata nu se întoarce.

Coleg cu Vasile Marian la postul de Poliție din Dobrosloveni, agentul principal Țenea Eugen, este cel de-al doilea polițist citat ca suspect de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Agentul este cel care a notat numărul de telefon, cerut drept contact de la părinții Alexandrei, în seara de 24 iulie, pe care l-a notat într-o agendă, apoi a continuat alte activități, a scris G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here