Un pulover purtat de Kurt Cobain a fost vândut cu 334.000 de dolari

Puloverul pe care Kurt Cobain la purtat în timpul recitalului Nirvana de la MTV Unplugged a fost vândut cu 334 de mii de dolari la o licitație la New York. Asta în face cel mai scump pulover vândut vreodată în acest fel.

Prețul estimat era de 200.000 – 300.000 de dolari. Acum patru ani, același obiect a fost scos la licitație de aceeași casă, dar prețul a fost doar 137.500 dolari.

Cardiganul din mohair verde este „sfântul Graal” al piese de vestimentație purtate vreodată de solistul Nirvana, a transmis casa de licitație Julien’s, care s-a ocupat de tranzacție, potrivit CNN.

Concertul Nirvana de la MTV Unplugged din 1993 este consider drept unul dintre cele mai bune, dacă nu chiar cel mai bun recital al Nirvana. Spectacolul a fost înregistrat și lansat ca album după decesul lui Kurt Cobain din 1994.

Puloverul nu a mai fost spălat de la concert, adică de 26 de ani, și are urme de arsură de țigară, un nasture lipsă și pete. „Smells like teen spirit” a scris sarcastic CNN, referindu-se la titlul uneia dintre cele mai cunoscute melodii a Nirvana.

Kurt Cobain a sinucis la 5 aprilie 1994, împușcându-se în cap cu o armă de vânătoare. Avea 27 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here