Un român i-a înfipt un pix în față unei polițiste din Londra

Un român aflat în Marea Britanie, Adrian Popa (40 de ani), a atacat cu un pix o polițistă din Londra care încerca să-l rețină pe românul care încerca să se ascundă în grădina fostei sale partenere care-l acuzase de violență domestică.

Ofițerul de poliție metropolitană Alexandra Dobbs a intervenit la un apel de violență domestică, în localitatea Edgware, Barnet, și l-a găsit pe român ascunzându-se în grădina casei prietenei sale, scrie Newsweek.ro.

Atacul a fost înregistrat de camera corporală a polițistei, iar imaginile au fost redate în sala de judecată. În imagini se vede cum românul este somat de polițistă, care are pistolul cu electroșocuri îndreptat către el, dar acesta continuă să vină amenințător către ea, pregătindu-se să o lovească cu pumnii și spunând „O să te omor”.

Polițista l-a auzit mârâind și a crezut că îl curentase, dar nu a putut să-l oprească pentru că era prea aproape de ea. Pentru o fracțiune de secundă a văzut pixul ieșindu-i dintre degetele strânse” a relatat procuroarea Sarah Przybylska.

Alexandra Dobbs a căzut, iar românul a lovit-o de cel puțin cinci ori. 

Polițista, care a suferit mai multe răni pe față, gât și zgârieturi pe umăr a depus mărturie în instanță, spunând că a rămas cu traume psihice, iar cicatricile și le ascunde cu machiaj.

Adrian Popa, care era supraveghetor la centrala electrică Battersea, a spus în apărarea sa că suferea de depresie și are „remușcări” după atac.

Adrian Popa. Foto: Metropolitan Police

Românul se afla în curtea fostei sale partenere deși avea un ordin de interdicție de a se mai apropia de acaeasta după ce fusese acuat de violență domestică.

Incidentul a avut loc în august 2020, iar procesul s-a încheiat acum cu o condamnare a românului la patru ani de închisoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here