Un salvamar român și președintele Asociației „Ulpia Traiana Romana”, diplome de merit din partea ambasadorului României în Italia

În spiritul atenției și aprecierii constante manifestate de Ambasada României în Italia conaționalilor care fac cinste României și comunității de români din Peninsulă, ambasadorul George Bologan a conferit recent o Diplomă de Merit salvamarului român Alin Stoian, care a salvat de la înec un copil care se afla în afara zonei lui de control, anunță instituția într-un comunicat de presă.

„Tânărul român s-a distins prin curaj, spirit civic și simț al responsabilității, dovedind că prin implicare putem aduce speranță și încredere în bine celor din jurul nostru”, se menționează în comunicatul Ambasadei României la Roma.

De asemenea, în seria acțiunilor de recunoaștere a meritelor conaționalilor care au acordat sprijin persoanelor aflate în suferință în contextul pandemiei de Covid-19, ambasadorul George Bologan a conferit o Diplomă de Merit președintelui Asociației „Ulpia Traiana Romana” din Roma, Alexandru Neacșu.

„Pe parcursul fazei cele mai critice a pandemiei, domnul Neacșu s-a distins, alături de alți membri ai asociației, prin generozitatea și solidaritatea manifestate față de numeroase familii române și italiene aflate în dificultate, cărora le-au fost distribuite alimente și bunuri de primă necesitate”, se menționează în comunicat.

„Recunoașterea meritelor întărește reflexele normalității și pune în evidență contribuția comunității românești la viața societății gazdă”, a afirmat șeful misiunii diplomatice, felicitându-i pe cei doi conaționali pentru cultivarea virtuților și angajamentul lor față de societate. “ Apreciem sensul etic profund al acestor oameni, caracterul și virtuțile care îi definesc asemeni majorității românilor”, a declarat ambasadorul George Bologan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here