Un start-up francez a strâns 224 de milioane de dolari pentru o fermă de insecte

Start-up-ul francez Ynsect a anunţat, marţi, că a strâns 224 milioane de dolari de la investitori, cu ocazia unei noi runde de finanţare, la care au participat, printre alţii, iniţiativa Footprint Coalition a actorului Robert Downey Jr., pentru a construi o fermă de insecte în apropierea Parisului şi a se extinde în America de Nord, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Noua rundă a dus la 425 milioane de dolari finanţarea strânsă per total de Ynsect, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o companie din sectorul produselor alimentare obţinute din insecte. Pe lângă FootPrint Coalition, la ultima rundă de finanţare organizată de Ynsect au luat parte şi fondurile Upfront Ventures, Happiness Capital, Supernova Invest şi Armat Group.

Înfiinţată în 2011, Ynsect creşte viermi de făină din care produce proteine pentru hrana animalelor de companie şi peştilor precum şi îngrăşăminte pentru plante. Însă obiectivul companiei este să producă proteine din insecte şi pentru consumul uman şi în acest sens se aşteaptă ca în cursul anului următor să primească aprobarea autorităţilor europene de reglementare.

Creşterea populaţiei mondiale şi extinderea clasei mijlocii a dus la creşterea cu 50% a consumului de carne pe cap de locuitor în ultimele patru decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări cu privire la oferta de proteine. Sursele tradiţionale de proteine sunt din ce în ce mai nesigure pe fondul modificărilor climatice şi al îngrijorărilor cu privire la impactul fermelor şi pescuitului comercial.

Specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă consumul de insecte nu este apreciat în multe ţări şi culturi. În schimb, introducerea proteinelor din insecte în zonele inferioare ale lanţului trofic ar putea fi acceptată mai uşor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here