Un tren militar a deraiat lângă Sibiu după ce a lovit un camion

Derailed train, archive footage
Derailed train, archive footage

Un tren militar a deraiat în apropiere de Sibiu după ce a lovit un camion a trecut fără să se asigure calea ferată. Din cauza acestui accident, traficul feroviar între Brașov și Sibiu a fost blocat.

Deraierea s-a produs între stațiile Podu Olt și Avrig, a precizat CFR SA.

”Conducătorul unui autocamion nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost surprins și acroșat de un tren marfar care circulă pe relația Sibiu – Brașov. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă locomotiva trenului a deraiat”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Centrul Infotrafic, citat de clubferoviar.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Sibiu, accidentul s-a petrecut în halta haltă Mârșa, iar în urma accidentului locomotiva a sărit de pe șine, tehnica militara nefiind afectată.

”Pe magistrala feroviară 200, la km 120 +100 m, haltă Mârșa, la ora 09:27, la trecerea la nivel cu calea ferată, coliziune între un camion și o garnitură de tren care transportă echipament militar. Partea din față a locomotivei a sărit de pe linie, nu este afectată încărcătura”, a declarat Luciana Lazăr pentru StirideSibiu.ro.

Din imagini se poate observa că trenul, care mergea de la Sibiu la Brașov, transporta piese de artilerie (tunuri) și camioanele necesare pentru tractarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here