Une dintre cele mai vaccinate țări ale lumii ar putea reintroduce restricțiile, odată cu creșterea cazurilor de COVID

Prim-ministrul portughez Antonio Costa a declarat marți că autoritățile din una dintre cele mai vaccinate națiuni din lume ar putea readuce unele măsuri pentru a opri răspândirea COVID-19 în perioada premergătoare sărbătorilor, pe măsură ce infecțiile cresc în întreaga Europă, notează Reuters.

Numărul de cazuri noi a crescut treptat în ultima lună în Portugalia, atingând sâmbătă un maxim al ultimelor două luni – 1.816 infecții.

Rata de infectare la 14 zile a ajuns luni la 156 de cazuri la 100.000 de persoane, aproape dublă decât în Spania vecină, unde proporţia celor vaccinaţi împotriva COVID-19 este uşor mai redusă decât în Portugalia, mai scrie sursa citată.

Aproximativ 86% din populaţia de aproximativ 10 milioane de persoane a Portugaliei este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei au fost raportate în jur de 1,1 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi au fost înregistrate 18.265 decese asociate COVID-19.

”Trebuie să încercăm să acţionăm acum, astfel încât să așteptăm perioada de Crăciun cu mai puţină teamă. Cu cât acţionăm mai târziu, cu atât mai mari sunt riscurile”, a subliniat Antonio Costa, premierul portughez.

El a precizat că este foarte puțin probabil ca Guvernul să reintroducă un lockdown şi că noile măsuri sunt menite să ”perturbe vieţile oamenilor cât mai puţin posibil”.

În Portugalia purtarea măştii sanitare încă este obligatorie în transportul public, în centrele comerciale şi în locurile aglomerate, iar pentru accesul în cluburi sau la evenimente de amploare este nevoie de certificatul european COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here