Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei sustine un discurs la Gala Libertate 89, organizata de Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, Timis, Sambata 14 Decembrie 2019, Inquam Photos / Cornel Putan

Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria, dacă se deplasează în România pentru a participa la alegerile locale organizate duminică şi dovedesc acest lucru prin vignieta ”votat” aplicată pe cartea de identitate, anunţă autorităţile ungare, potrivit News.ro.

UDMR anunță de asemenea că maghiarii care vin din Ungaria înapoi în România pentru a vota nu vor mai trebui să între în carantină la întoarcerea în Ungaria.

Vino acasă, votează și tu! La întoarcere cu autocolantul VOTAT de pe spatele cărții de identitate dovedești participarea ta la vot. Astfel nu vei intra în carantină. Atenție: doar în intervalul – duminică dimineață de la ora 8 până luni dimineață la ora 9 poți reveni și intra în Ungaria fără probleme!”, se anunță pe pagina de Facebook a UDMR.

De la 1 septembrie, toți cetățenii ungari care se întorc în tară trebuie să stea în carantină 14 zile, a decis guvernul de la Budapesta la sfârșitul lunii august.

Victor Ponta a anunțat, sâmbătă, că „zeci de autocare, microbuze și mașini au fost pregătite în Ungaria pentru a-i aduce acasă pe acei tirgumuresenii care sunt plecați în tara vecină și pentru a sprijini implicit votarea candidaților UDMR”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent că UDMR va câștiga primăriile din Satu Mare, Targu Mures și Carei. Acestora, li se vor adăuga cele din Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc.

Sunt convins că vom câștiga la Satu Mare, la Carei. Și, venind dinspre Nord-Vest, sunt convins că vom câștigă Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, sper că vom câștiga Targu Mures și multe alte orașe. Le-am enumerat pe cele mai importante, dar mize există peste tot, fiindcă pentru că există competiție, există candidați peste tot”, a declarat liderul UDMR într-un interviu penttru Agerpres.

Acum avem 200 de primari în toată tara. În total, ținând cont de istoria alegerilor locale din ultimii 30 de ani, de faptul cum votează oamenii la alegerile locale, putem spune că sunt în jur de 220 și ceva de primării unde putem câștiga noi alegerile pe acest sistem, pe sistemul actual – alegeri într-un singur tur de scrutin. Dacă noi vom avea 200 de primari, plus – minus, dar să fie plus, spunem că rezultatul nostru este un rezultat bun la alegerile locale din 2020. Cam asta este ținta. Dacă vom reuși să câștigăm patru județe la nivel de președinte de consiliu județean, atunci iar spunem că va fi un rezultat bun, chiar foarte bun”, a adăugat Kelemen Hunor.

Gyere haza, szavazz te is❗️Visszautazáskor a személyi igazolványod hátán lévő VOTAT matricával igazold a…

Publicată de RMDSZ pe Vineri, 25 septembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here