UNICEF: Ambele părţi sunt complet deconectate de suferinţa copiilor din Gaza

Sursa: X

Un oficial al UNICEF a declarat luni că avertismentele privind moartea copiilor din Gaza cad în urechile surzilor, relatează CNN, preluat de News.ro.

„Mi se pare foarte deconcertant faptul că oamenii încă scuză cumva atacurile asupra copiilor şi nu caută doar o încetare a focului”, a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, agenţia umanitară a ONU pentru copii, care se află pe teren în Gaza.

„Ambele părţi par teribil de deconectate de suferinţa copiilor”.

Vorbind cu Wolf Blitzer de la CNN, Elder a spus că a văzut „atât de mulţi copii cu amputări” şi „copii cu răni la cap, cu arsuri teribile, care nu au putut primi asistenţă medicală pentru că am văzut devastarea sistematică”. „Pur şi simplu nu este un loc pentru copii”, a spus Elder despre întreaga Fâşie Gaza.

Israelul a anunţat o „pauză tactică” a activităţii militare de-a lungul unei rute din sudul Fâşiei Gaza pentru a permite distribuirea ajutoarelor. Elder a declarat că, deşi „orice pauză în bombardamentele oriunde în Fâşia Gaza care va proteja copiii este o veste bună”, el a spus că „pauza tactică” menită să permită accesul mai multor camioane cu ajutoare în enclavă nu a dus încă la nicio îmbunătăţire.

Elder a spus că problema este mai mare decât doar zona care face obiectul pauzei şi a cerut deschiderea mai multor puncte de trecere. Agenţiile trebuie, de asemenea, să fie capabile să livreze ajutorul în siguranţă în Gaza, a spus el.

Pauze tactice zilnice în Gaza. Precizările armatei israeliene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here