Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid. Cine face noi predicții

Sursa: Pixabay

Multimiliardarul Bill Gates a făcut recent o nouă profeție: „următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid”. Sunt cuvintele fondatorului Microsoft, unul dintre cei mai bogați zece oameni de pe planetă, așa cum a confirmat recent revista Forbes, scrie Corriere della Sera.

Multimiliardarul spune că, în timp ce variantele Omicron și Delta ale coronavirusului au fost unii dintre cei mai transmisibili viruși văzuți vreodată, lumea s-ar putea confrunta cu un agent patogen la fel de contagios, dar cu o rată de mortalitate mult mai mare.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates, observând că eforturile aparent uriașe în prevenție ar putea scuti daune mult mai mari după explozia unei noi pandemii.

El a adăugat că investițiile în pregătirea pentru o viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate globale existente, pe lângă altele, precum crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie donează 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor (Cepi), care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri țărilor cu venituri mici și medii.

Organizația încearcă să strângă 3,5 miliarde de dolari cu scopul de a reduce timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile.

Intenția este ca, dacă nu să se prevină noile pandemii devastatoare, măcar să se limiteze efectele acestora asupra populației și economiei acționând cu noile vaccinuri.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a salva trilioane de daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates, observând că eforturile aparent uriașe, chiar și în termeni economici, ar evita daune mult mai rele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here