USR lansează o campanie de strângere de semnături pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Inquam Photos / George Calin

USR a anunţat joi că începe să strângă semnături pentru „a pune presiune” pe PSD şi PNL să desfiinţeze pensiile speciale, informează Agerpres.ro.

„USR lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe PSD şi PNL să elimine pensiile speciale, pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/. Cu această ocazie, membrii USR vor merge din uşă în uşă şi vor fi din nou în stradă, în toată ţara, pentru a discuta cu oamenii şi pentru a strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale”, a transmis USR într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că România are nevoie de reforma pensiilor speciale pentru a nu pierde bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi pentru că „aşa este sănătos”.

„Ieşim din nou în stradă să vorbim cu oamenii, să-i ascultăm, să le aflăm nemulţumirile şi părerile şi să le aducem în Parlament. Am fost, suntem şi rămânem vocea cetăţenilor cinstiţi din ţara asta, care s-au săturat să fie minţiţi şi furaţi pe faţă de PNL şi PSD. Avem nevoie de această reformă a pensiilor speciale nu doar ca să nu pierdem bani din PNRR, ci pentru că aşa este sănătos pentru noi toţi. Nu suntem Republica Specialilor, nu este corect ca unii să primească şi de 10 ori mai mult decât 5 milioane de pensionari care au pensia medie de până în 1.800 de lei”, a spus Drulă, potrivit comunicatului.

Campania a fost lansată în contextul în care, miercuri, Senatul a adoptat un proiect de lege „care nu elimină nicio pensie specială şi pune în pericol banii din PNRR pentru această reformă”, se mai arată în comunicat.

Legea pensiilor speciale, adoptată de Senat. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here