USR PLUS ia în calcul boicotarea ședinței de Guvern

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele executiv al PLUS, europarlamentarul Dragoş Tudorache, a anunţat, miercuri seară, că formaţiunea urmează să decidă dacă va participa sau nu la şedinţa de Guvern de joi, pentru că nu mai are încedere în premierul Florin Cîţu. În replică, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că nu consideră că este „o acţiune responsabilă să boicotezi şedinţele de guvern”.

„Nu este vorba despre un boicot, este vorba despre o poziţie care este coerentă cu ceea ce  am spus şi astăzi şi anume că nu mai avem încredere în premierul Cîţu şi că ne dorim o discuţie cât mai rapidă în coaliţie pentru că de fapt asta îi şi reproşăm premierului Cîţu, nu este vorba nici despre Vlad Voiculescu, nu este vorba nici despre orgolii sau şantaj, ci este vorba despre modul în care  premierul Cîţu înţelege că funcţionează această coaliţie. Şi atunci, ceea ce noi ne dorim este ca să avem această discuţie la nivel de preşedinţi de partide, în coaliţie. Noi suntem responsabili pe ce ne-am asumat, pentru buna funcţionare a guvernării”, a declarat Dragoş Tudorache la Digi24, miercuri seara.

Tudorache a precizat că dacă în şedinţa de Guvern de joi este nevoie de o decizie privind pandemia de COVID-19, atunci miniştrii fomaţiunii vor fi acolo.

Întrebat dacă premierul Florin Cîţu a fost anunţat că miniştrii USR PLUS plănuiesc să nu participe la şedinţa Executivului, Tudorache a explicat că nu ştie dacă Dan Barna (liderul USR PLUS) a discutat pe această temă cu premierul.

„Nu ştiu dacă domnul Barna a discutat cu premierul acest lucru, vom discuta în această seară şi vom lua o decizie. Există posibilitatea ca în funcţie de agenda şedinţei de guvern şi de importanţa deciziilor care trebuie luate mâine, în funcţie de asta… noi suntem responsabili pe ce avem de făcut”, a declarat Tudorache.

În replică, deputatul liberal Florin Roman a declarat, tot la Digi24, că boicotarea şedinţelor de Guvern nu reprezintă o acţiune responsabilă.

„Eu nu cred că e o acţiune responsabilă să boicotezi şedinţele de guvern în care se adoptă ordonanţe de urgenţă pe măsurile anti-Covid. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici, dar vreau să spun foarte clar şi răspicat că cel care a dus la această situaţie nu este decât domnul Voiculescu, ministrul Sănătăţii care după un şir nesfârşit de greşeli, de bâlbe şi persiflări la adresa primului ministru, le câteva ore după că în coaliţie s-a stabilit ca domnia sa să nu mai aibă ieşiri publice care nu sunt aduse la cunoştinţa premierului, apare în Monitorul Oficial fără să fie consultat primul ministru, fără o minimă transparenţă, se public acel ordin de ministru care practic afectează viaţa a milioane de români şi zeci de localităţi”, a declarat Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here