Vaccinul Pfizer | Două noutăţi cu impact major

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vaccinul Pfizer a primit autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) pentru variaţia de temperatură 2 grade, cu stabilitate timp de 30 de zile, în loc de cinci, iar astfel centrele pot fi aprovizionate pentru mai multe zile, transmite News.ro.

El a mai precizat că până la finalul acestei luni AEM va acorda autorizarea de folosirea a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

“Un al doilea lucru pe care vreau să-l reamintesc este legat de posibilitatea de vaccinare prin prezentarea directă în centrele de vaccinare. Ca noutate, vaccinul de la compania Pfizer a primit autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului pentru variaţia de temperatură două grade cu stabilitate timp de 30 de zile ceea ce înseamnă că nu mai avem acea stabilitate de cinci zile care să crească riscul de irosire a dozelor aşa încât în momentul de faţă centrele de vaccinare vor avea o aprovizionare pentru mai multe zile. Tocmai de aceea vom putea să asigurăm un număr mai mare de persoane care se prezintă la centrele de vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă. 

El a precizat că, până la finalul lunii mai, va fi autorizată folosirea vaccinului Pfizer pentru copiii între 12 şi 15 ani.  

“Ne aşteptăm ca până la finalul lunii mai Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de folosire a vaccinului de la compania Pfizer şi pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani”, a mai anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare. Gheorghiţă a precizat că se are în vedere un maraton de vaccinare, în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, iar, dacă vaccinul va fi autorizat până atunci şi pentru vârste mai mici, se va deschide vaccinarea şi pentru ceilalţi adolescenţi.  

Anterior, Gheorghiţă a precizat că aproximativ 800.000 de copii ar fi eligibili pentru a primi serul anti-COVID după ce acesta va primi autorizaţia de fi administrat categoriei de vârstă 12-15 ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here