Vicepreședintele Colegiului Medicilor nu vrea sancționarea cadrelor medicale care răspândesc „virusul” conspiraționist

Sursa: INQUAM/George Călin

Divergențe la vârful Colegiului Medicilor din România, pe tema vaccinării anti-Covid. În contextul unui val 4 necruțător, președintele instituției, Daniel Coriu, anunța zilele trecute că sprijină sancționarea medicilor care propagă teorii nevalidate științific și induc în eroare publicul, inclusiv cu suspendarea dreptului de liberă practică.

Predecesorul său în funcție, în prezent vicepreședinte, doctorul Gheorghe Borcean, îl contrazice, însă. Întâi, minimizând, într-o declarație pentru PressOne, spusele lui Coriu și postura din care au fost enunțate: „Nu Colegiul Medicilor a anunțat. Președintele a făcut această afirmație. Am văzut emisiunea respectivă, pe un post de televiziune cu acoperire națională, într-o zi de weekend. Și era în presiune. Întrebat voi ce faceți, el a zis că vrem să facem ceva. Putem accelera viteza cu care se produce o cercetare disciplinară împotriva unui medic, în situația asta. Președintele e un om și se pune presiune de peste tot, inclusiv din partea autorității.”

Iar Borcean completează: „Nu poate fi medicul lapidat în piața publică. Dacă ieri a ieșit la televizor, mâine să-l și sancționezi. Judecata e de circumstanță, de faptă., de împrejurare și prejudiciu creat, care trebuie și dovedit. Eu nu le iau lor apărarea. Sunt medic de peste 40 de ani și știu că vaccinarea este panaceul pentru bolile infecțioase. Dar nici nu poți să-i scoți imediat și să-i excluzi din profesii. Gândiți-vă că unii dintre ei sunt medici chirurgi, alții de altă specialitate. De ce să suspend un chirurg sau un oftalmolog de la practica sa medicală? Pentru că a făcut niște afirmații legate de un lucru în care nu e specialist?”

PressOne l-a întrebat pe doctorul Borcean dacă medicii conspiraționiști nu validează pseudo teoriile care se rostogolesc în spațiul public și pe rețelele de socializare. Din nou, vina nu ar putea fi aruncată doar pe cadrele medicale. Vicepreședintele Colegiului Medicilor insistă că numărul colegilor antivacciniști ar fi mic și că responsabilitatea finală e, până la urmă, a întregii societăți.

Cseke Attila: „Un lockdown total nu este o alternativă. Am văzut unde ne-a condus anul trecut”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here