Zece oameni au murit și șapte sunt răniți după ce un TIR a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu un microbuz care ducea oamenii la serviciu, accidentul având loc sâmbătă dimineață pe DN 2A, în zona localității Sf. Gheorghe din Ialomița. Opt din cele zece persoane care au murit în accident, precum și cei șapte răniți, erau angajați Mega Image.

Două dintre victimele accidentului, internate iniţial la spitalul din Slobozia, au fost aduse cu elicopterul la Bucureşti. Celelalte victime transportate la spitale din Capitală au suferit rupturi de splină, politraumatisme, plăgi faciale şi fracturi, conform datelor prezentate de către ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

15 victime ale accidentului erau angajați ai unor magazine Mega Image, din zona Aerogării, Siseşti 1 şi Siseşti 2. Unitățile amintite au fost închise sâmbătă, după ce opt angajaţi ai retailerului au decedat şi alţi șapte au fost răniţi în accidentul rutier produs în Ialomiţa.

În urma accidentului rutier, întâmplat în dimineaţa acestei zilei pe ruta Slobozia-Urziceni, trăim cu durerea pierderii celor opt colegi şi cu speranţa de recuperare şi însănătoşire a celorlalţi şapte aflaţi în spital. Vă informăm că astăzi, 5 octombrie 2019, magazinele Aerogării, Sisesti 1 şi Sisesti 2 vor fi închise pentru a fi alături de colegii afectaţi de această tragică situaţie şi vom păstra trei zile de doliu în toată compania Mega Image. În acest moment, facem toate demersurile pentru a sprijini familiile îndurerate şi ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei care şi-au pierdut viaţa şi să îi protejeze pe cei care au mai primit o şansă”, au scris reprezentanţii retailerului pe pagina de Facebook a companiei. 

Conform bilanţului prezentat de Prefectura Ialomiţa, au murit şoferii celor două autovehicule implicate în accident, iar două persoane internate iniţial la Slobozia au fost aduse la Bucureşti.

După realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 17 victime, dintre care 10 decedate (cei 2 conducători auto şi 8 din microbuz) iar 7 persoane au fost transportate de urgenţă la spital: – 3 persoane la Spitalul Slobozia (conştiente), 2 dintre ele (o persoană de 19 ani cu traumatism abdominal acut iar cealaltă de 53 ani cu traumatism grav la coloană ) – fiind transportate ulterior cu elicopterul la Bucureşti ; – 1 persoană la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); – 4 persoane către Spitalele Bagdasar-Arseni si Floreasca din Bucureşti (toate conştiente)”, precizează instituţia.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Antena 3 că o femeie de 42 de ani, internată la Spitalul Bagdasar – Arseni din Capitală a fost supusă unei operaţii pentru ruptură de splină, fiind în prezent internată în secţia de Chirurgie.

La acelaşi spital se află şi o femeie de 30 de ani, stabilă hemodinamic, care este internată la Secţia de chirurgie plastică, întrucât are o plagă facială.

Tot la Bagdasar – Arseni este aşteptat şi un pacient, adus cu elicopterul de la Spitalul Slobozia, unde a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale pentru ruptură de splină, însă există şi suspiciunea legată de existenţa unei fracturi de coloană.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se află o pacientă de 39 de ani, cu traumatisme multiple, inclusiv cu traumatism cranio – cerebral, care va fi supusă unei investigaţii la computerul tomograf.

Tot la Spitalul Floreasca a fost adusă o victimă de 45 de ani, cu politraumatisme, inclusiv cranio-cerebral, dar şi cu o fractură de bazin complexă.

Sursa news.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here