Victimele propagandei anti-5G dau 339 de lire sterline pe un „scut cuantic” de 5 lire. Dilată timpul, te ajută să dormi bine, „masează” ADN-ul

Autoritățile britanice încearcă să oprească vânzările unui dispozitiv despre care se pretinde că oferă protecție împotriva presupuselor pericole generate de 5G, prin utilizarea tehnologiei cuantice. Experții în securitate cibernetică susțin că dispozitivul, numit GBio 5 GBioShield, al cărui preț ajunge la 339 de lire sterline, este doar un banal USB.

  • Un material BBC care oferă o reprezentare a culmilor atinse de manipularea în dosarul 5G și pe care îl vom reda pe larg.

„Considerăm că este o înșelătorie”, a declarat, pentru BBC, Stephen Knight, director de operațiuni la London Trading Standards. Potrivit acestuia, în acest dosar sunt implicați și ofițeri ai poliției londoneze, specializați în fraude, și se depun totodată eforturi de obținere a unei hotărâri judecări pentru închiderea website-ului companiei.

Oamenii trebuie protejați de afaceriști fără scrupule, mai spune oficialul britanic, citat de BBC.

Compania care a pus pe piață dispozitivul, e vorba de BioShield Distribution, transmisese, într-o primă fază, că aparatul este rodul „cercetării”, însă pe măsură ce povestea a luat amploare reprezentanții firmei nu au mai făcut alte comentarii.

„Catalizator holografic nano-strat”

Dezvoltarea noilor rețele de telefonie mobilă 5G a început în Marea Britanie abia vara trecută și încă nu a depășit zonele urbane.

Cu toate acestea, în toată țara există deja o industrie paralelă care promite și oferă protecție împotriva presupuselor efecte negative ale tehnologiei 5G asupra sănătății, chiar dacă asemenea afirmații au fost infirmate de autoritățile de reglementare și oamenii de știință.

5GBioShield a fost recomandat de un membru al Comitetului consultativ 5G al Consiliului local din Glastonbury, care a solicitat o anchetă guvernamentală în acest caz.

„Folosim acest dispozitiv și îl considerăm util”, a scris Toby Hall, distribuind totodată și un link către site-ul web al distribuitorului. Aparatul este descris drept un stick USB care „oferă protecție pentru casa și familia dvs. datorită unui catalizator holografic cu nano-strat care poate fi purtat sau amplasat în apropierea unui smartphone sau a oricărui alt dispozitiv de emisie electrică, radiație sau EMF [câmp electromagnetic]”. Iar reclama continuă: „Prin intermediul unui proces de oscilație cuantică, stick-ul USB 5 GBioShield echilibrează și rearmonizează frecvențele perturbatoare derivate din ceața electrică indusă de dispozitive precum laptopuri, telefoane fără fir, wi-fi, tablete etc”.

Fiecare dintre aceste chei USB costă 339,60 lire sterline, TVA inclus. Există chiar și o ofertă specială: trei bucăți la 958,80lire sterlină.

La prima vedere, însă, aparatul-minune pare să fie doar atât: o cheie USB cu doar 128 MB spațiu de stocare.

„Așadar, ce este diferit între acest stick și un stick USB identic, disponibil de la diverși furnizori din Shenzhen, China, pentru aproximativ 5 lire sterline bucata?”, întreabă Ken Munro, a cărui companie, Pen Test Partners, este specializată în demontarea produselor electronice de consum pentru a le detecta vulnerabilitățile de securitate.

„Dilatarea timpului”

Ken Munro și colegul său, Phil Eveleigh, au demontat stick-ul USB pentru a afla dacă există vreun sistem electronic de tip whiz-bang. Dar tot ce au găsit a fost o lumină LED pe placa de circuit, similară cu a oricărei alte chei USB. Concluzia lor a fost că organismele de resort ar trebui să efectueze propriile lor investigații.

Potrivit BBC, cei doi directori ai BioShield Distribution sunt Anna Grochowalska și Valerio Laghezza. Ambii par să fi fost implicați anterior într-o afacere numită Immortalis, care vinde un supliment alimentar numit Klotho Formula. Site-ul acestei din urmă afaceri este similar, ca design cu cel al BioShield. Iar Klotho Formula se laudă că folosește o „procedură brevetată care are ca efect dilatarea relativistă a timpului și conectare biologică cuantică la nivelul ADN-ului”.

„Informații sensibile”

Anna Grochowalska a declarat, pentru BBC News, că firma sa a fost unic distribuitor global al 5GBioShield, dar nu a produs sau deținut dispozitivul. „După cum puteți înțelege, nu suntem autorizați să dezvăluim pe deplin toate aceste informații sensibile terților, din motive evidente”, a mai declarat aceasta. Grochowalska a respins acuzația că vinde cu 300 de lire sterline un aparat care valorează 5 lire: „Cât privește analiza costurilor, pe care ați făcut-o, consider că lipsa unor informații de substanță nu vă poate conduce la calcularea exactă a cheltuielilor noastre și a costurilor de producție, inclusiv a celor de proprietate intelectuală”.

„Mai multe vise”

La rândul său, Toby Hall a declarat că observațiile lui, cuprinse în raportul Comitetului consultativ 5G al Consiliului din Glastonbury, nu ar trebui privite ca o recomandare pentru a cumpăra produsul. Spune însă că nu regretă achiziționarea stick-ului respectiv și dă asigurări că, de când îl folosește, a simțit efecte benefice. Dă ca exemplu faptul că doarme toată noaptea și visează mai mult, dar și că are senzația de mai multă liniște la el acasă.

Mai crede și că firma care distribuie 5GBioShield ar putea să dezvolte un sistem care să ofere protecție întregului oraș Glastonbury împotriva efectelor radiațiilor din câmpurile electromagnetice.

De remarcat, însă, că Ofcom, autoritatea britanică de reglementare în comunicații, a publicat rezultatele măsurătorilor EMF, realizate în 16 locații după lansarea 5G. Concluzia: în fiecare caz, nivelul emisiilor a fost doar „o mică fracție” din nivelurile considerate sigure, potrivit normelor internaționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here