VIDEO 40 de kilometri în 2 ore. De ce nu e omologat recordul lui Kipchoge

Sursa.: Facebook

Ateltul kenyan Eliud Kipchoge, care a alergat, sâmbătă, maratonul sub două ore, a declarat că a dorit să-i inspire pe oameni, arătându-le că fiinţa umană nu are limite, transmite News.ro. 


„Sunt omul cel mai fericit din lume că am reuşit să alerg sub două ore pentru a-i inspira pe oameni, pentru a le spune că fiinţa umană nu are limite. Este o sursă de inspiraţie pentru mulţi, sunt foarte mândru. Este un moment istoric, nu s-a mai întâmplat niciodată şi este posibil să nu se mai poată repeta în viaţa mea”, a declarat atletul, potrivit lefigaro.fr.

Kenyanul Eliud Kipchoge, 34 de ani, a reuşit, sâmbătă, să alerge maratonul sub două ore, o performanţă neatinsă de nimeni înaintea lui.

El a fost cronometrat pe distanţa de 42,195 kilometri cu timpul de o oră, 59 de minute, 40 de secunde şi două zecimi.

În timpul cursei, Kipchoge a beneficiat de sprijinul a 41 de „iepuri”. Aceştia au alergat în grupuri de câte șapte, protejându-l de vânt.

Recordul nu va putea fi omologat, pe de o parte din cauza faptului că atletul kenyan a fost sprijinit, iar pe de alta întrucât rezultatul nu a fost stabilit într-o cursă obişnuită.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here