VIDEO Scenă jenantă. Ce s-a întâmplat în momentul în care Putin i-a dăruit un șoim de vânătoare Regelui Salman

Moment jenant la Riad, după ce președintele rus Vladimir Putin i-a dăruit Regelui Salman al Arabiei Saudite un șoim de vânătoare.

Liderul de la Kremlin s-a aflat luni în Arabia Saudită, într-o vizită marcată de încheierea unei înţelegeri petroliere între Moscova şi Riad, încoronată de circa 20 de acorduri şi contracte ce prevăd investiţii de miliarde de dolari.

În cadrul unei recepții, Vladimir Putin i-a dăruit Regelui Salman un șoim alb de vânătoare, precum cei folosiți tradițional în stepa eurasiatică de către populațiile kîrgîze și kazahe. Numai că pasărea a „pătat” solemnitatea momentului, defecând pe podea, lângă picioarele celor doi lideri.

Momentul a fost surprins de un mator, iar clipul a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind de asemenea preluat și de televiziunea RT, unul dintre canalele de propagandă ale Rusiei.

Vladimir Putin s-a aflat la începutul săptămânii într-un turneu în două țări arabe, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, în contextul în care relaţiile între Rusia şi occidentali se află la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece, iar economia rusă este puternic lovită din 2014 de sancţiunile europene şi americane din cauza rolului Moscovei în criza ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here