VIDEO | „Antihristul vă spune” și „Ni se pune în pericol mântuirea”. Ieșiri halucinante la dezbaterea pe cărțile electronice de identitate

Nica Geani, secretar general adjunct în MAI. Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Ministerul de Interne a organizat, marți, dezbaterea publică pe marginea proiectului de introducere a cărților de identitate electronice.

Printre altele, oficialii MAI au justificat pasul făcut prin nevoia de sporire a securității acestor documente. Totodată, aceștia au arătat și că României i s-a cerut, de la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene, o coerență mai mare în zona actelor de identitate, mai ales în contextul numărului mare de cetățeni români aflați peste hotare.

Reducerea birocrației a fost și el un argument adus în sprijinul proiectului MAI de către reprezentanții delegați de minister să participe la dezbaterea publică.

Prezența celebrului CIP a fost însă mărul discordiei dintre unii participanți și reprezentanții Internelor, unele discuții alunecând spre zona teoriilor conspirației, Apocalipsă și antihrist.

Gheorghe Vela, avocat în Baroul București și președinte al Asociației pentru Libertatea Românilor din România, s-a interesat dacă viitorul buletin va avea sau nu încorporată o antenă care să comunice cu satelitul: „Să ni se spună de către domniile voastre dacă în actuala carte de identitate există o micro-antenă, de tip GPS, care emite un semnal datorită căruia posesorul cărții de identitate electronice poate fi localizat sau nu prin satelit oriunde pe Glob și la orice oră”.

O participantă, care s-a prezentat Lucreția Plăcintă și a cerut cuvântul mai repede întrucât trebuia să plece la serviciu, s-a concentrat pe aspectul religios. Proiectul, a declarat femeia, „ne face să alegem între două rele, între două tipuri de închisori. Primul dintre cele două rele se referă la varianta electronică întrucât întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține un control total asupra supușilor”. Și a adăugat: „Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea prin faptul că numele de botez este asociat cu un număr al cărui semne este 666. Oare conducerea Uniunii Europene nu știe că în această țară sunt creștini? De ce se dorește această Uniune antihristică? De ce se atentează la mântuirea noastră? Nu vă reproduc citatele din Apocalipsă care susțin acest lucru”.

O altă doamnă a teoretizat implicațiile „antihristice” ale cărții electronice de identitate: „Pentru noi, creștinii ortodocși, este foarte importantă mântuirea, nu ne interesează cipurile. Am citit o carte, Dictatura biometrică, în care aceste cipuri erau puse pe animale, elefanți, pantere, lei, spre a fi urmărite unde migrează și care este comportamentul lor. Dar tot aceste cipuri, au fost experimentate pe niște oameni din temniță, de exemplu pe violatori. În momentul în care voiau să violeze, se declanșa o substanță chimică care îi paraliza de-a dreptul. Am ajuns să fim obișnuiți cu aceste cipuri banale, de la intrarea în bloc (…) ca să nu ni se pară nimic ieșit din comun. Urmează aceste buletine, tot cu cip, și Antihristul vă spune: dar ce să mai facem noi atâtea cipuri să avem atâtea date personale? Facem unul singur și avem toate informațiile și le punem pe mână sau pe frunte. Unde vrem să ajungem?”

Context

Noile cărți de identitate vor fi realizate de Imprimeria Națională și vor elimina cozile de la ghișee. Potrivit lui Vela, „cărțile electronice de identitate vor simplifica mult relația cetățenilor români atât cu autoritățile naționale, cât și cu cele din alte state. Prin intermediul cărților electronice de identitate, cetățenii vor putea să interacționeze cu autoritățile administrației publice, putând solicita prestarea de servicii indiferent de locul unde se află. Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate, prin înscrierea în cip a unui certificat digital care va fi emis de MAI”.

Proiectul oferă însă și posibilitatea de a alege între tipurile de cărți de identitate.

„Se crează posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărți de identitate simple, așa cum este și în prezent, pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronic. Această carte de identitate simplă nu va conține un cip ori date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Aș dori să atenționez că acest tip de carte, fără cip, nu va putea fi folosit începând cu anul viitor pentru a ieşi din ţară”, a mai declarat, vineri, ministrul de Interne, Ion Marcel Vela.

3 COMENTARII

  1. Oare s-a discutat opt ore despre asa ceva? Cum puteti sa manipulati in halul asta? Credeti ca reprezentantii MAI stateau sa discute 8 ore cu acei oameni despre mantuire?

    Nu va deranjeaza ca sunteti considerati apriori infractori, ca datele voastre private ajung cine stie cand, ci ca a zis cineva despre mantuire…Suflete de slugi!

  2. Nu toti lupta pentru mantuire, de aceea nici nu pot înțelege cat de grav e tot ce se petrece in zilele noastre. Patriarhia tace. Este de acord cu ecumenismul şi cu documentele cu cip. Cine ştie cu ce va mai fi de acord pentru a fi in pas cu moda. Mantuirea presupune: dreapta credință, lupta cu păcatul şi evitarea insemnelor antihristice. De ce se preferă 666. Se putea rezolva problema si cu 888, de exemplu. Cine vrea să înțeleagă poate citi:
    https://stranaortodoxa.wordpress.com/2020/01/23/staretul-rafail-berestov-si-ieroschimonahul-onufrie-cuvant-despre-globalizare-si-ecumenism-2/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here