VIDEO | Armata Ucrainei a intrat în Liman. Ministerul rus al Apărării recunoaște retragerea și „amenințarea încercuirii”

Armata ucraineană a intrat în Liman, transmite, sâmbătă, Meduza. Sursa citată preia de pe rețelele de socializare un filmuleț care arată cum militarii ucraineni așează un steag pe la intrarea în oraș.

Potrivit Meduza, martori oculari au confirmat faptul că trupele Kievului se află în jumătatea de vest a orașului Liman.

Ulterior, în cursul după-amiezii de sâmbătă, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că „având în vedere crearea unei amenințări de încercuire” trupele ruse au fost retrase din Liman „pe linii mai avantajoase”, potrivit Meduza.

Forțele Armate ale Ucrainei au atacat în ultimele săptămâni pozițiile trupelor rusești în jurul Limanului. Acesta este un oraș mic din regiunea Donețk, iar înainte de război trăiau aici aproximativ 20.000 de oameni. Rușii au capturat orașul la începutul verii.

Sâmbătă, guvernatorul de Lugansk, Serghei Haidai, scrisese pe Telegram că trupele ruse de ocupație din Liman ceruseră comandamentului permisiunea de a părăsi zona, dar au fost refuzate.

Oficialul ucrainean a mai precizat totodată că posibilităţile rușilor de a obține muniţie sau de a ieși pașnic din încercuire sunt egale cu zero.

Dan Perry: Dacă Ucraina rămâne cu mai mult teritoriu decât înainte de război, ar putea fi sfârșitul lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here