VIDEO | Atac armat într-o școală din Rusia. UPDATE: Bilanţul victimelor creşte la 11 morţi şi 32 de răniţi. „Am auzit mai întâi o explozie, iar apoi focuri de armă”

Cel puţin 11 persoane – inclusiv nouă elevi şi un profesor – au fost ucise marţi într-un atac armat într-o şcoalădin Kazan, în centrul Rusiei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, iar unul dintre atacatori, un adolescent, a fost arestat de forţe de ordine şi un al doilea a fost ucis prin împuşcare, relatează News.ro, care citează AFP.

Potrivit serviciilor de securitate, un adolescent a fost reţinut de poliţie, scrie RIA Novosti.

O explozie ar fi avut loc, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, alte zece persoane au fost rănite, dintre care patru au fost spitalizate.

”Forţele de ordine au arestat un adolescent care este suspencat de faptul că se află la originea atacului armat”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de RIA Novosti.

În total 21 de brigăzi de ambulanţieri au fost trimise la faţa locului, potrivit RIA Novosti.

”Atacatorul a fost arestat. Este un adolescent”, a declarat o sursă sub acoperirea anonimatului pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Interfax şi Tass scriu că un al doilea presupus atacator s-ar putea afla în şcoală.

”Am auzit o explozie în clădirea şcolii, vedem un fum puternic”, a declarat un martor neidentificat, citat de RIA Novosti.

”Eram în clasă. Am auzit mai întâi o explozie, iar apoi focuri de armă”, a declarat Tass o profesoară de la această şcoală.

Autorităţile din Tatarstan, o republică rusă a cărei capitală este oraşul Kazan, au anunţat o consolidare a măsurilor de securitate în alte şcoli din oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here