Foto: Inquam Photos/ George Călin

Întrebat, miercuri, la TVR 1, dacă Vlad Voiculescu ar putea fi cooptat în echipa de la ministerul Sănătătii de către noul ministru Ioana Mihăilă, Dan Barna a declarat că fiecare ministru are libertatea să-și alcătuiască echipa.

Asta va decide actualul ministru al Sănătații. În momentul de față de astăzi vorbim de mandatul Ioanei Mihăilă. Este decizia ei cum își va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sănătății, la fel cum e decizia fiecarui ministru, să-și construiască echipa și consilierii fără niciun fel de problemă. Vlad Voiculescu rămâne în continuare un om important pentru USR PLUS, o resursă și un om politic important. Va fi un politician care va fi prezent o lungă perioadă de timp în România”, a declarat Dan Barna.

Noul ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că echipa sa este în curs de formare şi consolidare. Întrebată dacă Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a răspuns: „Echipa se formează în acest moment. Dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu”.

Mihăilă a precizat că se aşteaptă să comunice bine cu premierul Florin Cîţu. „Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu, aşa că mă aştept să comunicăm bine atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleaşi obiective, obiectivele de reformă„, a susţinut Ioana Mihăilă în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioana Mihăilă a mai declarat miercuri că l-a întrebat pe fostul titular al portofoliului, Vlad Voiculescu, dacă va „supravieţui”, iar acesta a răspuns că speră că da. „L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns – n.r.) că speră că da„, a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu, cu care a lucrat în calitate de secretar de stat.

1 COMENTARIU

  1. Este stiuta nevoia fiecarui ministru de as implementa propriile planuri si idei in perioda de mandat . Tot atit de evident este cum persoana supusa controversei nu poate face parte din staful noului ministru si nici nu cred ca noul ministru al sanatatii il va include la nivel decizional in planurile lui viitoare , poate cel mult sa continue partea buna a lucrurilor si sa incerce sa isi puna rapid propria amprenta asupra ministerul pe care il conduce . Piina la urma fiecare are mindria lui, iar fostul ministru demis de premierul Romaniei nu poate deveni un factotum .Nici partidele ce formeza coalitia nu pot interveni in decizia unui ministru cu atit mai putin in decizia unui prim ministru . Din momentul formarii Guvernului si momentul in care toate procedurile legale sau incheiat , guvernul devine guvern al Romaniei , iar cei care compun acest guvern si care semneza, gireaza , toate deciziile in frunte cu prim ministru , devin rasponzatori in fata natiunii nu a sefilor partidelor ce formeza coalitia . Democratia asta ne spune . Guvernul Romaniei – nu al coalitiei – isi asuma o responsabilitate decizionala ce nu poate fi modificata de nimeni decit in situatiile stiute si aratate clar in Constitutie ce tin doar de o eventuala schimbare guvernamentala .Atita timp cit guvernul este in functie decizia este a prim ministrului si nu a sefilor de partid ce compun coalitia .Sefii din coalitie pot cel mult sa voteze in coalitie schimbarea guvernului – daca prim ministru cade , cade tot guvernul – si sa demareze procedurile constitutionale in acest scop .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here