VIDEO | Bill Gates, relație extraconjugală cu o rusoaică. Cine a încercat să-l șantajeze

Jeffrey Epstein a încercat să-l șantajeze pe multimiliardarul Bill Gates din cauza relației sale extraconjugale cu Mila Antonova, o rusoaică jucătoare de bridge, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, citat de The Guardian.

Sursele familiarizate cu această poveste au declarat pentru WSJ că, după ce Epstein a aflat despre relația cofondatorului Microsoft cu jucătoarea rusă de bridge Mila Antonova, l-a amenințat pe Gates să îi plătească costurile de școlarizare pe care Epstein le acoperise inițial pentru ca Antonova să urmeze cursurile unei școli de software.

Amenințarea lui Epstein la adresa lui Gates a venit sub forma unui e-mail, trimis acestuia din urmă în 2017, după ce nu a reușit să-l convingă pe Gates să se alăture unui fond de caritate de mai multe miliarde de dolari pe care a încercat să îl înființeze, potrivit surselor.

Gates a cunoscut-o pe Antonova în 2010, când ea avea 20 de ani, și a continuat să joace bridge cu ea. Într-un videoclip din 2010 pe YouTube, Antonova a povestit un turneu pe care l-a jucat cu Gates, spunând : „Nu l-am învins, dar am încercat să-l lovesc cu piciorul”.

Potrivit surselor analizate de Wall Street Journal, Antonova dorea să înființeze o afacere online de bridge și încerca să obțină fonduri. Prin intermediul lui Boris Nikolic, un consilier apropiat al lui Gates, Antonova a fost prezentată lui Epstein pentru a o ajuta să strângă fonduri pentru inițiativa sa, care urmărea să „promoveze bridge-ul prin crearea de tutoriale de calitate pentru începători și jucători avansați”, a relatat WS Journal.

Mila Antonova și Boris Nikolic l-au întâlnit pe Epstein la casa acestuia din New York, în noiembrie 2013, unde ea i-a prezentat propunerile sale de strângere de fonduri. Antonova a declarat pentru publicație că, în cele din urmă, Epstein nu a investit în această inițiativă.

Cu toate acestea, Antonova a continuat să locuiască un an mai târziu într-un apartament din New York pe care Epstein i l-a pus la dispoziție. „Nu am interacționat cu el sau cu altcineva cât timp am stat acolo”, a spus ea.

La un moment dat, Epstein a plătit pentru ca Antonova să urmeze cursurile unei școli de software, relatează WSJ.

„Epstein a fost de acord să plătească și a plătit direct la școală”, a declarat ea pentru publicație. „Nu s-a făcut niciun schimb. Nu știu de ce a făcut asta”.

„Când l-am întrebat, a spus ceva de genul că era bogat și că voia să ajute oamenii atunci când putea”.

În perioada în care Mila Antonova căuta să își înființeze inițiativa, Epstein încerca, de asemenea, să își înființeze propriul fond. Potrivit documentelor analizate de WS Journal, Epstein încerca să își înființeze fondul său caritabil cu JP Morgan, cu o contribuție minimă de 100 de milioane de dolari, din care ar fi urmat să încaseze milioane de dolari în comisioane.

Fondul ar fi trebuit să fie o modalitate prin care Epstein să își refacă reputația după ce a fost obligat să se înregistreze ca infractor sexual și a pledat vinovat în 2008 pentru racolarea și procurarea unui minor în vederea prostituției, potrivit unor surse care au vorbit cu reporterii WS Journal.

Documentele analizate de publicație au arătat că fondul lui Epstein era condiționat de obținerea sprijinului din partea lui Gates.

În e-mailurile trimise directorilor JP Morgan, Epstein a încercat să apară ca un consilier apropiat al lui Gates, în ciuda faptului că nu l-a inclus pe cofondatorul Microsoft în e-mailurile pe care WSJ le-a analizat.

„În esență, acest [fond] îi va permite lui Bill să aibă acces la oameni de calitate superioară, la investiții, la alocare, la guvernanță, fără a supăra nici căsnicia sa, nici sensibilitățile [sic] angajaților actuali ai fundației”, a scris Epstein într-un e-mail din august 2011.

Două luni mai târziu, Epstein a trimis un alt e-mail către directorii JP Morgan după ce compania a pregătit o prezentare a proiectului, scriind: „prezentarea, nu este adaptată pentru [Bill]. El este singura persoană, singura, care contează”.

Vorbind cu reporterii WS Journal, un purtător de cuvânt al JP Morgan a declarat „Firma nu a avut nevoie de el pentru prezentări. Știind ceea ce știm astăzi, ne dorim să nu fi făcut niciodată afaceri cu el”.

În mod similar, WSJ a relatat că un purtător de cuvânt al lui Gates „a declarat că Epstein nu a lucrat niciodată pentru Gates și că a denaturat legăturile dintre ei în comunicările cu JP Morgan și alții”.

În 2017, Epstein i-a trimis un e-mail lui Gates despre Antonova după ce relația extraconjugală a lui Gates s-a încheiat, au declarat pentru WS Journal persoane familiare cu această chestiune. În e-mail, Epstein i-a cerut lui Gates să îi ramburseze costurile școlii de soft urmate de Antonova.

„Tonul mesajului era că Epstein știa despre relația amoroasă și că ar putea să o expună, au spus persoanele respective”, relatează WS Journal, adăugând că un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat că fondatorul Microsoft „nu a avut nicio relație financiară cu Epstein”.

Doi ani mai târziu, în 2019, procurorii federali l-au acuzat pe Jeffrey Epstein de trafic sexual cu un minor și de conspirație pentru a comite trafic sexual. Epstein a negat acuzațiile și i s-a refuzat cauțiunea. A murit câteva luni mai târziu, în arest, în urma unei aparente sinucideri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here