VIDEO | Bill Gates: Varianta Omicron a făcut „o treabă mai bună” decât vaccinurile

Multimiliardarul Bill Gates a declarat recent că varianta Omicron s-a mișcat mai repede decât vaccinurile COVID -19, generând un nivel ridicat de imunitate naturală, notează The Gazette.

În timp ce a vorbit la Conferința de Securitate de la München, Bill Gates, care a contribuit la finanțarea dezvoltării și distribuției de vaccinuri COVID-19, a fost rugat să-și prezinte opinia cu privire la situația pandemiei.

Din păcate, virusul în sine, în special, varianta numită Omicron, este un tip de vaccin, deci creează atât imunitatea celulelor B, cât și a celulelor T și a făcut o treabă mai bună pentru populația lumii decât am făcut-o noi cu vaccinurile”, a spus co-fondatorul Microsoft . „Aceasta înseamnă că șansa de apariție a bolii severe, care este asociată în principal cu persoanele în vârstă și cu obezitatea sau cu diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza acelei infecțiie”.

Gates, care nu este medic, a remarcat că eforturile de vaccinare s-au mișcat prea încet, după părerea sa.

„Este trist că nu am făcut o treabă grozavă în ceea ce privește terapia, după doar doi ani, deși avem o terapie bună”, a spus Gates. „Ne-a luat doi ani ca să avem supraaprovizionare cu vaccinuri. Astăzi, există mai multe vaccinuri decât cererea de vaccinuri”.

Bill Gates a cerut un răspuns mai rapid, „mai rapid de șase luni”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here