VIDEO | Carantină în stil cecen. Polițiștii umblă pe străzi cu țevi de plastic folosite în metodele de tortură din închisorile secrete

Poliția de Republica Cecenă patrulează pe străzile orașului Shali înarmată cu țevi de plastic, pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile de izolare la domiciliu pe fondul pandemiei de COVID-19.

Republica majoritar musulmană din componența Federației Ruse a impus o carantină strictă sâmbătă, cu amenzi usturătoare și cu „penalizări” fizice pe măsură, relatează The Moscow Times.

Pe aplicația Telegram a circulă mai multe clipuri video care surprind patrulele înfricoșătoare. Potrivit Novaya Gazeta, gardienii ceceni folosesc astfel de țevi de plastic în închisorile secrete pentru torturarea deținuților.

Novaya Gazeta a mai precizat că ofițerii i-au oprit pe șoferii care nu purtau măști chirurgicale și i-au scos cu forța din mașini.

La începutul acestei luni, liderul autoritar cecen Ramzan Kadîrov a respins orice îngrijorare legată de coronavirus, recomandându-le cetățenilor săi să bea „apă cu lămâie și miere” pentru a-și întări sistemul imunitar și să mănânce usturoi pentru un „sânge pur”.  

Intrarea în carantină a întregii Federații Ruse

Guvernul rus a propus luni extinderea la întreaga ţară a carantinei obligatorii aplicată de capitala Moscova în efortul de a opri răspândirea coronavirusului, relatează EFE.

„Cer guvernatorilor regiunilor Rusiei să ia notă de această măsură şi să studieze aplicarea ei în teritoriile lor”, a declarat premierul Mihail Mişustin, într-o reuniune a cabinetului.

Potrivit premierului rus, măsurile adoptate de Moscova şi de autorităţile din regiunea Moscovei „sunt o continuare logică a politicii preşedintelui (Vladimir Putin) în lupta împotriva coronavirusului”.

EFE aminteşte că Putin a anunţat săptămâna trecută o serie de măsuri pentru stoparea propagării COVID-19 în ţară, care includ „o săptămână de vacanţă plătită”, însă autorităţile au insistat că oamenii trebuie să stea în case.

Autorităţile din Moscova au anunţat o carantină parţială începând de duminică şi le-au cerut rezidenţilor să stea acasă de luni în contextul în care numărul cazurilor recenzate oficial în capitala Rusiei a trecut de 1.000.

Pe de altă parte, o informare făcută duminică de cabinetul de criză al primăriei capitalei ruse a relevat că 85% dintre bolnavii de COVID-19 diagnosticaţi în Moscova au mai puţin de 65 de ani.

„Statisticile arată că boala se manifestă într-o formă gravă nu doar la moscoviţii de peste 65 de ani”, informează cabinetul de criză într-un comunicat postat pe pagina web a Departamentului Sănătăţii din Moscova.

Potrivit acestor date, din cele 1.014 cazuri diagnosticate în capitală, 46% sunt pacienţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 64 de ani; 33,5% au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani; 15% sunt persoane peste 65 de ani şi 5,5% sunt persoane sub 18 ani.

„Aproape jumătate, 45%, din bolnavii care suferă de o afectare severă a plămânilor sunt persoane cu vârste sub 60 de ani”, se menţionează în comunicat, care subliniază că aproape 40% dintre pacienţii conectaţi la aparate de respirat au sub 40 de ani.

1 COMENTARIU

  1. eu nu sunt inpotriva acestor masuri ,chiar imi plac , decat amenzi neplatite de borfasi si politisti agresati de magraoni ,este foarte bine asa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here