VIDEO | Caz sinistru în Grecia: o fetiță de origine română, prinsă într-o ușă metalică, a murit după o agonie de o oră

Olga, o fetiță în vârstă de 8 ani, de etnie romă, a murit, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce a fost prinsă într-o ușă metalică a unei fabrici, în orașul grecesc Keratsini.

Fetița a agonizat mai bine de o oră prinsă în ușa metalică a unei fabrici, în timp ce muncitorii au ignorat-o și nu i-au oferit ajutor.

Micuța, identificată ca Olga, a murit după sufocare și hemoragie internă după ce ușa grea i-a zdrobit coloana, potrivit medicului legist, care a mai indicat că a fost „o moarte lentă și dureroasă”, potrivit presei din Grecia.

Familia, de origine română, nu exclude un act rasist.

Poliția l-a arestat pe muncitorul care a operat ușa metalică care a prins-o pe micuța Olga, precum și pe mama și bunica fetiței pentru „neglijarea unui minor”, ​​întrucât fabrica în care aceasta a murit se află la doi kilometri de casa lor.

Femeile au fost ulterior eliberate.

Directorul fabricii și un șofer de camion care au deschis și închis ușa care a prins și a lovit fata pentru a doua oară au fost anchetați pentru tragedia că a revoltat întreaga Grecie, scrie stiridiaspora.ro.

Tragedia a fost surprinsă de camere și a fost difuzată de un post tv.

În imagini se vede cum unul dintre muncitori a lovit-o pe fată cu piciorul pentru a-și da seama dacă mai trăiește.

Mai mulți muncitori au trecut pe lângă fata rănită, ignorând-o și fără a-i oferi vreun ajutor. La un moment dat, un angajat trece pe lângă fata prinsă de ușă, se uită la ea, dar nu vine să o ajute.

Ulterior, ușa se deschide și fata cade la pământ. Doi muncitori se apropie de ea, aprind o lanternă, apoi pleacă.

*Filmul evenimentelor

Avocatul familiei ei cere autorităților să investigheze rolul unui autoturism și două motociclete care se află în afara zonei, unde copilul este decedat, precum și prezența altor persoane.

În filmulețul lansat de publicația Star reiese că la 9 minute de la deschiderea ușii metalice în care era blocat copilul, pe contrasens ajunge o mașină. Oprește și aprinde luminile. Ceasul arată 18:06 după-amiaza. Din poziția șoferului se poate vedea că fetița este la pământ. Un minut mai târziu, luminile se sting.

Câteva secunde mai târziu, doi muncitori din fabrică pleacă deși copilul mort este lângă ei. Unul dintre angajați merge la copil și îl examinează. Funcționarul pare să vorbească pe telefonul mobil. Șoferul mașinii iese la drum. Angajatul continuă să vorbească la telefonul mobil.

Două minute mai târziu ajunge în spatele mașinii și oprește o motocicletă. Cei doi șoferi vorbesc între ei.

La 18:12 pleacă un al treilea angajat. Mașina rămâne vis-a-vis. În următoarele câteva minute șoferul mașinii stă pe șosea, iar funcționarul în fața intrării.

La ora 18:16 apare o altă motocicletă și se oprește chiar în fața mașinii. Pleacă la aceeași oră la 18:20 cu mașina urcând pe o margine și trecând pe cealaltă parte a drumului.

Prezența mașinii și a celor două motoare în timp ce fetița este moartă ridică întrebări.

  • Șoferii au sau nu au legătură cu cazul?
  • Cine era managerul care le dădea muncitorilor ordine cum să facă față accidentului?
  • De ce nu au sunat la poliție?
  • De ce au împins fata cu picioarele să vadă dacă mai trăia?
  • De ce au lăsat-o întinsă pe pământ când ușa s-a deschis prima dată?
  • De ce au închis din nou ușa metalică grea, izbind fata pentru a doua oară?

La toate întrebările vor răspunde anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here