Prima femeie din Europa care a obţinut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC este locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, anunță Ministerul Apărării Naţionale (MapN).

MApN aminteşte că la 24 de ani Maierean a devenit prima femeie – pilot de vânătoare din România şi la 33 de ani – copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

În urmă cu două luni s-a aflat la manşa aeronavei C-17 Globemaster şi, după o misiune care a presupus aproximativ 40 de ore de zbor, a adus în ţară 100.000 de combinezoane de protecţie din Coreea de Sud.

„Trebuie să ştii ce vrei şi să-ţi asumi toate deciziile pe care le iei, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi realistic posibilităţile, îţi asculţi vocea interioară şi mergi mai departe”, a spus locotenent-comandorul Simona Maierean, potrivit MapN.

Simona Maierean a absolvit Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” în anul 2007, a obţinut brevetul de pilot militar în anul 2008 la Şcoala de Aplicaţie „Aurel Vlaicu” Boboc şi a fost repartizată la Baza 86 Aeriană Feteşti.

În anul 2012 decide trecerea pe aeronavele de transport şi devine pilot pe aeronava C 27 J Spartan la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Începând cu anul 2017, face parte din Grupul de Transport Aerian Strategic (Heavy Airlift Wing) din cadrul programului Strategic Aircraft Capability.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here