VIDEO | Contraofensiva ucraineană avansează 30 de kilometri în 24 de ore. Stratagema care i-a năucit pe ruși

Contraofensiva forțelor ucrainene indică, miercuri 7 septembrie, un avans peste așteptări, susțin analiștii, printre care și profesorul de strategie militară Phillips O’Brien care descrie succint situația de pe front, notează ziare.com.

„Mișcarea Ucrainei de a atrage forțele ruse în Herson este în mod clar una dintre marile mișcări strategice ale războiului. A trimis unele dintre cele mai bune unități rusești în Herson, unde nu pot fi alimentate și unde sunt uzate metodic. Și i-a făcut pe ruși să subțieze linia militară în Harkov”.

Profesorul face referire la faptul că Ucraina a început pe 1 septembrie o contraofensivă extrem de agresivă în sudul ocupat de ruși, pentru recucerirea orașului Herson.

 

 

Acest fapt i-a determinat pe ruși să deplaseze în sud unitățile de elită din estul ocupat, regiunea Harkov. Astăzi, 7 septembrie, experții arată că ucrainenii înaintează foarte ușor în estul Ucrainei, recucerind orașe după avansuri zilnice de zeci de kilometri.

Practic, Rusia pierde din teritoriul ocupat ilegal atât în sudul, cât și în estul Ucrainei.

„Ceea ce începuse timid ca un contraatac localizat s-a transformat într-o contraofensivă în adevăratul sens al cuvântului. În Balakliya, rușii au rezistat „eroic” aproximativ 14 ore apoi majoritatea rușilor s-au predat sau au fost capturați. Restul au fost nimiciți. Un adevărat blitzkrieg al Armatei Ucrainene care a avansat peste 30 kilometri în 24 de ore.

Kupiansk, centrul logistic și de echipamente al rușilor de pe frontul Harkiv-Izium, este în acest moment în raza artileriei M777, ca să nu mai spun că este în raza artileriei CAESAR, Krab sau Panzerhaubitze 2000″, descrie situația de pe front Radu Hossu, un român care rezumă mișcările militare din Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.

Un alt utilizator de Twitter a comparat avansul teritorial din 7 septembrie al Ucrainei cu situația din 24 august.

 

 

 

 

Igor Girkin, unul dintre ofițerii ruși în rezervă din Donbas, implicat în bombardarea avionului prăbușit în 2014 și soldat cu uciderea tuturor celor 298 de oameni aflați la bord, a postat, de asemenea, un video în care arată cum soldații ruși sunt luați prizonieri în masă:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here