VIDEO | Cum a reușit o ”bunicuță” româncă să fure la Londra diamante care valorau 5 milioane de euro

Născută în România, Lulu Lakatos (60 de ani) a dat cea mai mare lovitură unui magazin de bijuterii din Londra. Femeia s-a recomandat specialistă în pietre prețioase și s-a prefăcut că evaluează șapte diamante care valorau 5 milioane de euro. Jaful fusese pus la cale cu o lună înainte, scrie Newsweek.ro.

Cu o lună înainte de furt, diamantele i-au fost prezentate unui pretins om de afaceri din Israel care era interesat de cumpărarea acestora.

Apoi, preşedintele magazinului care deţinea diamantele şi presupusul om de afaceri s-au întâlnit la Monaco pentru a negocia prețul diamantelor. La întâlnire a participat şi cel de-al doilea complice al femeii, un aşa-zis rus interesat şi el de pietrele prețioase. După o serie de discuţii cei trei au convenit prețul pentru vânzarea diamantelor.

Cum a furat bunicuța româncă Lulu 7 diamante de la un magazin din Londra

Îmbărcată elegant, Lulu Lakatos, a intrat apoi în scenă. Ea s-a recomandat drept evaluator de pietre preţioase și a spus că o cheamă Anna. Apoi a mers împreună cu directorul magazinului care deţinea bijuteriile într-o sală de şedinţe de la subsolul clădirii, împreună cu evaluatorul firmei, Emma Barton. Diamantele au fost scoase din casetă pentru vizionare, apoi au fost puse la loc în cutie și încuiate.

La un moment dat, directorul magazinului a fost sunat de presupusul cumpărător rus. Profitând de neatenția directorului, femeia a înlocuit caseta cu diamante cu una identică în care se aflau pietricele din grădină, apoi a plecat.

Lulu Lakatos a părăsit magazinul, iar la ieșire era așteptată de două femei. Anchetatorii presupun că acestea ar fi preluat diamantele. Hoața și-a schimbat hainele într-o toaletă publică, iar apoi a plecat cu trenul spre Franța. A doua zi, la magazin, a fost descoperit furtul.

Procurorii de caz au menţionat că înainte de a părăsi ţara, Lakatos şi-a schimbat hainele cu care intrase la vizionarea pietrelor preţioase pentru a nu mai fi recunoscută. Aceasta a fost însoţită la întoarcere de o altă complice, în timp ce bărbaţii implicaţi în furt au ieşit din ţară cu o maşină închiriată.

Pietrele prețioase, în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro, includeau un diamant în formă de inimă de 20 de carate și un diamant roz în formă de pară. Furtul a avut loc în 2016, iar femeia a fost arestată în Franţa pe baza unui mandat european de arestare, în septembrie anul trecut, înainte de a fi extrădată în Marea Britanie.

Condamnată la 5 ani și 6 luni de închisoare

La 28 iulie, judecătoarea Emma Goodall QC a condamnat-o pe Lulu Lakatos la cinci ani și jumătate de închisoare. „Ați fost condamnată pentru că ați conspirat pentru a fura diamante. Juriul respinge poziția potrivit căreia sora dumneavoastră decedată a comis infracțiunea. Ați petrecut aproape o oră în Boodles, profitând de încrederea angajaților, ceea ce v-a permis să vă implicați într-o acțiune de înșelăciune, prin care ați furat șapte diamante a căror valoare a fost estimată la 4,2 milioane de lire sterline​”, a declarat judecătoarea în sala de judecată.

„Aici vorbim despre o conspirație de un rafinament deosebit. Infracțiunea comisă de româncă reprezintă cel mai păgubos furt realizat în țară”, a punctat şi procurorul Oliver Mosley.

Diamantele nu au fost încă recuparate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here