VIDEO | Cursă contracronometru între SUA și Rusia pentru recuperarea dronei MQ-9 Reaper din Marea Neagră

Secretarul Consiliului de Securitate rus Nikolai Patruşev, un fost director al Serviciilor de Securitate ruse (FSB), anunţă miercuri că Rusia va încerca să recupereze epava avionului american fără pilot (dronă) de tip MQ-9 Reaper din Marea Neagră pentru a-l analiza, relatează CNN, citat de News.ro.

”Nu ştiu dacă vor reuşi, dar trebuie s-o facem. Cu siguranţă vom analiza acest lucru”, a declarat el la postul rus de stat Rossiya 1.

”Cât priveşte drona, americanii spun într-una că nu participă la ostilităţi. Asta este însă încă o confirmare că sunt implicaţi în mod direct în aceste evenimente, în război”, a declarat el.

Rusia contracarează deja asemenea acţiuni, spune Patruşev.

”Trebuie să ne apărăm independenţa şi suveranitatea”, a subliniat el.

Statele Unite nu au recuperat drona, doborâtă marţi în Marea neagră de către un avion rus de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27), potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

”Nu sunt sigur că o vom putea recupera”, a avertizat el.

”A căzut în ape foarte, foarte adânci în Marea Neagră. Evaluăm în continuare dacă poate fi recuperată”, a declarat el pentru CNN.

”S-ar putea să nu poată” fi recuperată, a apreciat Kirby.

”Am făcut totul pentru a minimiza orice valoare a unor informaţii clasificate care ar putea proveni de la altcineva care ar putea pune mâna pe dronă”, a anunţat el.

Relaţiile Rusiei cu Statele Unite se află la cel mai scăzut nivel, într-o ”stare deplorabilă”, în urma doborârii dronei, a deplâns Kremlinul.

Moscova a dezminţit că avioane ruse de vânătoare au intrat ”în contact” cu drona americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here