VIDEO | Dezbaterea vicepreşedinţilor, dispută pe tema gestionării Covid. Musca de pe părul lui Pence, vedetă pe reţelele sociale

Vicepreşedintele Mike Pence şi contracandidatul său democrat, Kamala Harris, au avut, în timpul dezbaterii televizate de miercuri, confruntări frecvente pe tema modului în care administraţia Trump a gestionat pandemia de COVID-19, relatează Reuters, preluat de News.ro. O muscă aterizată în timpul dezbaterii pe capul lui Pence, unde a stat mai mult de două minute, a fost pretext de glume şi ironii pe reţelele sociale.

”Poporul american a fost martorul a ceea ce poate fi numit cel mai mare eşec al oricărei administraţii prezidenţiale din istoria ţării”, a declarat Harris.

Pence a replicat: ”Vreau ca poporul american să ştie că din prima zi preşedintele Donald Trump a pus sănătatea Americii pe primul loc. China trebuie învinuită pentru coronavirus, iar preşedintele Trump nu este mulţumit de asta”.

El a fost întrebat în legătură cu evenimentul care a avut loc luna trecută la Casa Albă, când a fost anunţată nominalizarea pentru Curtea Supremă, iar măştile şi distanţarea fizică au fost aproape absente. Un număr de participanţi importanţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 după aceea, inclusiv preşedintele Trump.

Vicepreşedintele a subliniat că evenimentul a avut loc în spaţiu deschis, după care i-a criticat pe Harris şi Joe Biden că nu respectă libertatea oamenilor de a avea propriile opţiuni în privinţa sănătăţii, în condiţiile în care cei doi au afirmat că vor institui obligativitatea purtării măştii pe proprietăţile federale şi vor încuraja această practică la nivel naţional.Mike Pence a susţinut că Joe Biden va creşte taxele. În replică, Harris a precizat că nu vor creşte impozitele pentru cei care câştigă sub 400.000 de dolari pe an.

Cei doi au stat la o distanţă de 3,6 metri şi au fost separaţi de un perete de plexiglas.

În timpul dezbaterii din Salt Lake City (Utah), o muscă a aterizat pe capul vicepreşedintelui Mike Pence, devenind astfel un subiect pe reţelele de socializare, după ce a stat acolo mai mult de 2 minute.

Per ansamblu, dezbaterea de miercuri, care a durat 90 de minute, a fost mult mai civilizată faţă de prima confruntare dintre Donald Trump şi Joe Biden, care a avut loc săptămâna trecută.

Mike Pence a apărat felul în care administraţia a răspuns crizei sanitare, în care au murit peste 200.000 de americani, însă Harris l-a numit „cel mai mare eşec al oricărei administraţii din istoria ţării”.

Cei doi au avut o dispută şi pe tema taxelor, Pence acuzând-o pe Harris că va mări taxele pentru muncitori, fapt pe care ea l-a negat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here