VIDEO | Elevă bătută de un băiat din altă clasă, în aplauzele şi râsetele colegilor

Sursa: Pexels

O elevă de clasa a VII-a, de la şcoala din localitatea Bobreşti, Argeş, a fost bătută, zilele trecute, de un elev din clasa a VI-a, iar scenele violente au fost filmate cu telefonul mobil de către ceilalţi elevi, potrivit Antena 3.

Videclipul a ajuns inclusiv pe internet, iar cazul a intrat în atenţia profesorilor şi părinţilor după ce copiii au început să se laude cu filmarea făcută.

Băiatul a intrat în clasă cu intenţia de a lovi fata, în timp ce colegii săi aşteptau să „imortalizeze” evenimentul cu telefonul mobil. În timp ce eleva era bătută, colegii strânşi la locul faptei râdeau şi aplaudau. Pe holul şcolii nu se afla profesorul de serviciu, iar elevii au încălcat inclusiv regulile pe timp de pandemie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, a fost demarată o anchetă, iar părinţii fetei bătute au depus mai multe plângeri.

Reacția Poliţiei

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Totodată, situația este monitorizată de  polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here