VIDEO | Explozii puternice în Crimeea

ACTUALIZARE:

Un depozit de muniţie a explodat, marţi dimineaţa, la o bază militară rusă din Peninsula Crimeea, peninsula anexată de Rusia, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Explozia s-a soldat cu doi răniţi, relatează AFP, citată de News.ro.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3.15 GMT (ora României, 6.15) într-un depozit temporar de muniţie de la o bază rusă din districtul nordic Geankoi, a anunţat ministerul într-un comunicat, citat agenţiile de presă ruse.

Potrivit guvernatorului Crimeei, Serghei Aksionov, doi civili au fost răniţi.

Askionov a adăugat că a plecat de urgenţă în satul Maiskoie de lângă Geankoi.

”Am plecat în satul Maiskoie, din districtul Geankoi. Circumstanţele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informaţiile devin disponibile”, a scris oficialul pe canalul său de Telegram, relatează agenţia de presă rusă RIA.

Știrea inițială:

În nordul Crimeei, în satul Maiskoe, la 20 de kilometri de Djankoe, a avut loc o explozie și un incendiu, notează Meduza, iar fotografii și videoclipuri au apărut pe canalele telegram și pe paginile rețelelor sociale ale locuitorilor din regiune (le puteți viziona – AICI). Potrivit unei surse RIA Novosti, incendiul s-a produs la o stație de transformare.

În același timp, în unele videoclipuri realizate de martori oculari se aude o serie de zgomote puternice, asemănătoare cu exploziile de muniție. Potrivit TASS, administrația localității rurale a mai raportat că a avut loc o detonare a muniției. Locuitorii satului Maiskoe sunt evacuați.

Publicația Krîminform scrie că e vorba de două incidente diferite – explozii la un depozit din Maiskoe și un incendiu la o substație din Djankoe.

Liderul Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat că a plecat la locul incidentului și că circumstanțele incidentului sunt investigate. Oficialul pro-rus nu a oferit detalii despre cele întâmplate.

Pe 9 august, o serie de explozii au avut loc pe aerodromul Saki, lângă satul Novofedorovka. Potrivit datelor oficiale, o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite. La acea dată, Ministerul Apărării al Federației Ruse a vorbit doar de o detonare accidentală a muniției, drept cauza exploziilor. În schimb, expertul în Rusia, Mark Galeotti, scria ulterior că lucrurile stau mulot mai grav pentru Moscova și că „lovitura ucraineană din Crimeea marchează o nouă etapă a războiului. Zelenski refuză ambiguitatea strategică”.

KOMMERSANT | Veniturile Rusiei din petrol și gaze au scăzut, în iulie. Deficitul bugetar e uriaș și a „mâncat” aproape tot ce acumulase țara înainte de război

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here