VIDEO | În Rusia, ca la Phenian: Flashmob al unei companii de retail pentru „conducătorul iubit” Vladimir Putin

Mostră de coregrafie nord-coreeană în Rusia, pe fondul protestelor anti-Putin reprimate cu violență de forțele de ordine.

Angajații unei platforme online de retail din Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime din Rusia, și-au exprimat printr-un flashmob sprijinul pentru președintele Vladimir Putin, relatează The Moscow Times.

Într-un videoclip care a fost distribuit masiv pe canalele media pro-Kremlin, sute de angajați ai Sima Land mărșăluiesc și dansează în uniforme pe șlagăre patriotice rusești, cum ar fi „Nas byut, my letaem” a Allei Pugaceva.

„Când suntem bătuți, ne ridicăm tot mai sus și mai sus din durere”, spune unul dintre versurile piesei Allei Pugaceva, interpretată de cântăreața ruso-uzbecă Nargiz Zakirova.

„Putin este președintele nostru!”, strigă mulțimea la sfârșitul clipului în timp ce salută cu mâna dreaptă.

Unii internauți au comparat flashmob-ul cu paradele nord-coreene.

Andrei Simanovski, proprietarul Sima Land, a negat faptul că coregrafia angajaților săi ar fi un mesaj anti-Navalnîi. „Am vrut pur și simplu să ne exprimăm sprijinul față de președinte”, a declarat Simanovski pentru presa din Ekaterinburg.

Cu toate acestea, unii angajați au declarat pentru E1.ru că nu au fost informați în prealabil despre flashmob.

Sima Land a mai fost anterior ținta controverselor, atrăgând atenția prin politica sa corporativă de inspirație sovietică. Conducerea le cere angajaților să cânte imnul național al Rusiei și să participe la exerciții fizice de grup la începutul fiecărei zile de muncă.

Pedeapsă cu executare pentru Navalnîi

Parchetul rus a anunţat luni că susţine cererea Administraţiei penitenciarelor de a comuta pedeapsa cu suspendare împotriva opozantului Aleksei Navalnîi într-o pedeapsă cu executare, transmite Reuters.

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susţine că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale OVD-Info, peste 5.300 de persoane au fost arestate în timpul mitingurilor de susţinere pentru Aleksei Navalnîi desfăşurate duminică în Rusia.

Navalnîi urmează să compară în faţa judecătorilor în cursul acestei săptămâni. El este vizat de mai multe proceduri judiciare, pe care le consideră motivate politic, de când a revenit în Rusia la 17 ianuarie. Potrivit avocatei sale, opozantul riscă ”în jur de 2 ani şi jumătate” de închisoare cu executare pentru încălcarea condiţiilor unei condamnări la 3 ani şi jumătate de detenţie cu suspendare, dictată în 2014.

Majoritatea colaboratorilor săi apropiaţi au fost consemnaţi vineri la domiciliu de justiţia rusă, la două zile după o serie de percheziţii care au vizat în principal locuinţa soţiei sale, Iulia, şi sediul organizaţiei sale, Fondul de luptă împotriva corupţiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here