Noile infecții cu Covid-19 în Italia au depășit 10.000 de cazuri noi vineri, conform Ministerului Sănătății, ceea ce reprezintă un nou record. Președintele Asociației naționale a anestezistilor și medicilor ICU, Alessandro Vergallo se arată îngrijorat de ritmul galopant care poate pune sub semnul întrebării numărul locurilor disponibile în structurile destinate pacienților infectați cu Covid-19. Spectrul unor noi restricții în Peninsulă pune însă sub semnul întrebării posibilitatea organizării secțiilor de vot pentru românii din Italia.


Numărul de testări a fost de 150.377. Noile decese din ultimele 24 de ore au scăzut însă la 55, de la 83, câte fuseseră înregistrate joi. Curba infecției a devenit mai abruptă în ultimele zile. Numărul de noi infecții a depășit 8.000 joi, 7.300 miercuri și aproape 6.000 marți – toate înregistrările eclipsând cele mai mari recorduri zilnice din perioada martie-mai, informează agenția ANSA.

Terapia intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este expusă riscului în toate regiunile Italiei au declarat vineri anesteziștii.

Astfel, președintele Asociației naționale a anestezistilor și medicilor ICU, Alessandro Vergallo, se arată îngrijorat de ritmul galopant care poate pune sub semnul întrebării numărul locurilor disponibile în structurile destinate pacienților Covid. ”Continuarea terapiei intensive în 10 regiuni este deosebit de expusă riscului … dar ne aflăm într-o situație de alertă în toate regiunile”, a declarat pentru ANSA Alessandro Vergallo.

În cele 10 regiuni, a spus Vergallo, spitalele erau aproape de limita stabilită de guvern, de 30% din paturile alocate pacienților cu COVID-19.

În celelalte regiuni, a spus el, există riscul „saturației locurilor COVID dacă tendința de creștere a infecțiilor nu se schimbă”.

Vergallo a spus că „presiunea crește și începem să trăim teama că putem reveni la situația dramatică din prima fază a epidemiei”.

Pe de altă parte, guvernul de la Roma nu exclude noi restricții după traumele trăite de italieni în primăvara acestui an.

Dacă ritmul de creștere nu va fi modificat, printre alte probleme care pot apărea va fi inclusiv organizarea alegerilor pentru românii din peninsulă, dar și din alte state, motiv pentru care se insistă foarte mult pe vrianta votului prin corespondență. O problemă mai puțin semnificativă în comparație cu starea generală actuală din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here