VIDEO | Incendiu izbucnit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi

Foto: ISU București

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, informează Ministerul Sănătăţii.

Din ultimele informaţii transmise Ministerului Sănătăţii în total au fost evacuate 30 de persoane astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparţinători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienţii au fost relocaţi în incinta spitalului”, precizează sursa citată.

Incendiul care a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii din Iaşi a fost lichidat.

Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime.

Ministerul Sănătăţii a informat că nu au fost identificate victime în urma verificărilor efectuate la etajele superioare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde a izbucnit marţi seara un incendiu.

A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat„, precizează sursa citată.

Conform sursei citate, din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI.

Incendiul care a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii din Iaşi a fost lichidat, anunţă și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Focul s-a manifestat într-un salon, pe o suprafaţă de circa 15 mp.

Nu sunt raportate victime, arată sursa citată.

ISU Iaşi precizează că a fost verificat etajul 4 al spitalului, iar de la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparţinători şi 4 cadre medicale), care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile.

 

 

Sursa: ISU Iaşi

 

Un incendiu a izbucnit marţi seara la Spitalul de copii ‘Sfânta Maria’ din Iaşi, până la acest moment 12 persoane fiind evacuate.

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, precizează IGSU.

La faţa locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară şi 1 cisternă.

Totodată, au fost trimise 3 ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă.

La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi, informează sursa citată.

Potrivit ISU Iaşi, incendiul a izbucnit la pavilionul administrativ, corp B, etaj 2, Secţia ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here