VIDEO | Inconștientul cu BMW, filmat într-o depășire criminală, a fost depistat de poliție și penalizat dur

Șoferul care a efectuat o depășire extrem de periculoasă pe drumul dintre Orlat și Cristian a fost identificat de polițiști. Tânărul are doar 28 de ani și este din Șelimbăr. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă și s-a ales cu permisul suspendat pe o perioadă de 90 de zile, scrie Ora de Sibiu.

Incidentul a avut loc în data de 6 martie, pe drumul dintre localitățile Orlat și Cristian, și a fost filmat de unul dintre șoferii care a fost pus în pericol.

Un bărbat din Șelimbăr, aflat la volanul unui autoturism BMW, a încercat să depășească mai multe autovehicule, însă nu a avut suficient timp, iar șoferii altor două mașini, care veneau pe contrasens, au fost nevoiți să îl evite pentru a nu provoca un accident. Întâmplarea a fost filmată de cei doi șoferi cu camere de bord. În urma mediatizării acestui caz, polițiștii sibieni s-au autosesizat și au identificat șoferul.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto surprins în imagini în timp ce efectua o depășire extrem de periculoasă. Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Șelimbăr, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. În fapt, polițiștii rutieri au reținut faptul că la data de 6 martie, în jurul orei 08:30, pe DJ 106E, în afara localității Orlat, conducătorul auto s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, 3 mai exact, iar cu primul din ele, respectiv un ansamblu TIR, a intrat în coliziune laterală pe fondul nepăstrării unei distanțe laterale suficiente dar și a faptul că din sens opus circulau regulamentar 2 autovehicule ai căror conducători auto au fost nevoiți să efectueze manevre de evitare a coliziunii cu acesta. Evenimentul rutier soldat din fericire doar cu pagube materiale nu a fost sesizat în cel mult 24 de ore de la producere, potrivit nomelor legale în vigoare. Precizăm faptul că astfel de atitudini iresponsabile în trafic, de încălcări flagrante ale normalelor rutiere, care pot atrage consecințe grave, nu sunt și nu vor fi tolerate de către polițiștii rutieri, fiind depuse toate diligențele pentru tragerea la răspundere a celor care le săvârșesc.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Ora de Sibiu a identificat șoferul pe rețelele de socializare și a încercat să ia legătura cu el, însă acesta nu a răspuns la mesaje.

Sursa foto: Ora de Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here