VIDEO | Iohannis: Am găsit soluții. Ne dorim o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate

Sursa: Presidency.ro

Economia României se află într-o situație specială, de criză, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, dar ea nu a fost nicio clipă oprită. Prin urmare, spune șeful statului, e nevoie de revigorare, nu de repornire, iar în această direcție s-au purtat discuțiile de la Palatul Cotroceni, la care au mai participat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Declarația lui Klaus Iohannis:

    null
  • Tocmai am finalizat o întâlnire foarte bună, la care au participat, împreună cu mine, domnul Ludovic Orban – Premierul, domnul Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale, Ministrul Finanțelor – domnul Cîțu, și colegul meu, Cosmin Marinescu.
  • Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală.
  • Ne-am concentrat în această discuție, în partea după introducere, pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.
  • Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură.
  • Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză.
  • Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat și până acum, vom intensifica lucrarea.
  • Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here