Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De când a preluat interimar conducerea PSD, Marcel Ciolacu a declarat în mod repetat în conferințele de presă și în emisiunile televizate că partidul a făcut multe greșeli sub Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă (de exemplu demiterea guvernului Grindeanu, legile Justiției, candidatul la prezidențiale, excluderile din partid etc). Fostul ministru PSD Lia Olguța Vasilescu a taxat „optica” în care a intrat PSD. „Trebuie să ieșim din retorica asta de a ne turna cenușă în cap!”, a declarat ea, vineri, într-un discurs acid la Craiova.

Cred totuși că ar trebui să ieșim din această optică în care am intrat de ceva timp încoace. Spunea Dragoș Benea că românii trebuie să ne mai și creadă, iar Gabi Zetea că trebuie să ne recunoaștem greșelile. Oameni buni, s-a dat vina pe proasta noastră comunicare de când am intrat la guvernare. Poate că este așa, dar ce poți să-i spui unui pensionar? Că i-a crescut pensia? El nu știe, el nu se uită pe talon, nu-și face un calcul? Ce poți să-i spui fermierului? Că este prima oară când îi vine subvenția la timp pe guvernarea nostră a PSD?”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Eu cred că trebuie să ieșim din retorica asta de a ne turna cenușă în cap și nu vreau să fiu arogantă, dar noi 75% din ce-am promis românilor am și făcut și am fi făcut 100% dacă mai rămâneam un an la guvernare. Este foarte adevărat că după votul din luna mai, am fost printre social-democrații care am susținut că trebuie să ieșim de la guvernare a doua zi. Au uitat (alegătorii, n.red) masurile de austeritate, cu scaderi de salarii, impozitari de pensii, nevenit subventii la timp, au uitat și poate că trebuie să își aduce aducă aminte si uite ca își aduc aminte mai repede decat ar fi vrut pentru ca după numai trei luni de guvernare au reușit (liberalii) sa puna economia in cap”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here