VIDEO | Lider de sindicat: Termocentrala Mintia va fi oprită

Sursa: cotidianul.ro

Liderul Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, Cristian Iştoc, a anunţat că Termocentrala Mintia va fi oprită, în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00, din lipsă de cărbune, după ce minerii de la Lupeni au oprit lucrul şi s-au blocat în subteran, transmite News.ro.

 „La ora 1.00 se va opri Termocentrala Mintia din cauza lipsei stocurilor de cărbune. Guvernul şi autorităţile locale, Prefectura, Primărie, nu au venit cu soluţii pentru asigurarea cărbunelui. Prefectura şi Primăria refuză să ceară un ajutor guvernamental pentru respectarea legii 325/2006”, a transmis Cristian Iştoc. Liderul Sindicatului Solidaritatea a vorbit şi despre nemulţumirile salariaţilor care au protestat joi dimineaţa. 

„Am avut un protest în desfăşurare în cursul zilei de astăzi. Nemulţumirea salariaţilor este legată de neplata salariilor, azi fiind ultima zi în care acestea trebuiau virate. Revendicarea principală este un act normativ, o ordonanţă de urgenţă prin care să se prevadă salarii compensatorii, măsuri de protecţie socială. Situaţia Complexului Energetic Hunedoara este foarte gravă, partea minieră nu mai lucrează, protestează şi ei la rândul lor, de aici riscul ca Termocentrala să fie oprită în această seară şi Deva să rămână fără apă caldă şi căldură”, a declarat Iştoc. 

Sindicatul Solidaritatea a anunţat că s-a solidarizat cu minerii blocaţi în subteran la Lupeni, iar joi dimineaţă aproximativ o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat în curtea instituţiei cerându-şi restanţele salariale. Protestul s-a încheiat după o discuţie cu prefectul Călin Petru Marian. 

Cei aproximativ o sută de mineri de la Lupeni, blocaţi în subteran, nu au fost convinşi să operască protestul în urma discuţiilor de miercuri cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, şi în urma discuţiilor de joi cu liderii de sindicat. Minerii au şi o listă de revendicări printre care demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara şi plata salariilor în zilele de 15 şi 30 ale lunii, acordarea tichetelor de masă şi plata restanţelor la decontul de transport. 

De asemenea, minerii cer prezenţa în Valea Jiului, în subteranul Minei Lupeni, a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here