VIDEO | Mesajul sibilinic al lui Xi Jinping la despărțirea de Putin: Vine o schimbare care nu s-a întâmplat în 100 de ani. Și noi o conducem împreună

Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus zâmbind lui Vladimir Putin că „schimbarea vine”, când a plecat ieri seară din Moscova, după discuțiile cu omologul său rus, scrie Daily Mail.

„Se apropie o schimbare care nu s-a întâmplat în 100 de ani. Și noi o conducem împreună”, a continuat Xi. Sunt cuvinte care sigur vor suna alarma în Occident.

„Te rog, ai grijă, dragă prietene”, a adăugat el, strângând cu căldură mâna liderului de la Kremlin. La rândul său, Putin i-a urat lui Xi „o călătorie sigură”.

După ce cei doi lideri au salutat „o nouă eră”, avionul lui Xi a părăsit aeroportul Vnukovo din Moscova miercuri. El a fost salutat de o gardă de onoare care a cântat imnurile naționale rusești și chinezești, a declarat agenția de presă rusă RIA Novosti.

În februarie 2022, cei doi au anunțat că au legat o prietenie „fără limite”, iar Putin l-a invitat pe Xi să viziteze capitala Rusiei. De atunci, ei au vorbit public despre consolidarea „relației lor speciale”, Moscova și Beijingul respingând ambele ceea ce spun că sunt încercări ale SUA de a crea o „lume unipolară” controlată de Washington.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here