Viorel Cataramă s-a dus, joi, să se infecteze voluntar cu noul coronavirus, în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate. Cataramă declara, încă de la începutul săptămânii, că cere să fie lasat să se autoinfecteze, pentru „a demonstra că nu se întâmplă nimic”. El spune că o variantă optimă ar fi fost imunizarea de grup, anunță Mediafax. Deocamdată, Cataramă s-a ales cu un dosar penal, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a transmis vineri următorul comunicat:

„Constituire dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Viorel Cataramă spune că nu există motiv pentru deschiderea unui dosar penal pe numele său și crede că nu a încălcat legea când a mers la Bărbuleşti, unde sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus. „Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege şi am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorităţi sunt incorecte. (…) Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru ţara lui”, a spus Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală.
Viorel Cataramă nu are în acest moment niciun simptom specific coronavirusului.

Marți, Viorel Cataramă anunțase încă de marți că cere să fie lasat să se autoinfecteze cu noul coronavirus, pentru „a demonstra că nu se întâmplă nimic”. El susține că o variantă optimă ar fi fost imunizarea de grup, anunță Mediafax.

„Cer sa fiu lăsat să mă autoinfectez, să demonstrez că nu se întâmplă nimic. Sunt oameni care au plătit o viaţă întreagă asigurari şi azi sunt excluşi de la actul medical. Oamenii mor pentru că nu au asistenţă medicală. Toată asistenţa medicală merge către corornavirus”, a spus Viorel Cataramă. El le reproşează autorităţilor că nu au procedat corect în timpul crizei generată de noul coronavirus. Cataramă a spus și ce ar fi făcut dacă ar fi fost premier.

„Aș fi mers catre imunizarea de grup. Nu aș fi închis România. Astea sunt problemele. Nu închid economic România. Prind momentul să o dezvolt economic. M-aş fi bătut cu toate armele, inclusiv cu preşedintele. Toată lumea e de acord că în două, trei luni nu vom avea niciun vaccin şi nici nu vom scăpa de coronavirus. Practic stăm ca fraierii în casă. De ce să faci lucrul asta?”, a mai declarat milionarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here